Haberler

58 Ülkeden 1200 İletişim Akademisyenin Ortak Görüşü

Güncelleme:

Dünyadan 1200 İletişim Akademisyeni İstanbul'da buluştu.

İletişim Sosyal Medya İle Yeni Bir Boyut Kazandı. Sosyal Medyanın Gücüyle Ülkesel Sınırlar Yerini Küresel Seslere Bıraktı, Sosyal Devrimleri Küreselleştirdi

İki yılda bir dünyada seçilen bir kentte düzenlenen Avrupa İletişim Konferansı (ECREA 2012) bu yıl İstanbul'da gerçekleşti. UNESCO tarafından desteklenen konferans, Mimar Sinan Üniversitesi Bomonti Kampüsünde düzenlendi. Dünyanın en saygın konferanslarından biri kabul edilen ECREA 2012'de 58 ülkeden gelen iletişim 1200 iletişim akademisyeni sosyal medya iletişiminin politik ve sosyal hareketlere etkisini tartıştı.

Amsterdam, Hamburg ve Barcelona'nın ardından dördüncüsü 25-27 Ekim 2012 tarihleri arasında Mimar Sinan Üniversitesi Bomonti Kampüsünde 58 ülkeden bini aşkın iletişim akademisyeninin katılımıyla gerçekleşti. Dünyaca ünlü akademisyenlerin sunum yaptığı konferansta, iletişimin sosyal medyaya taşınması ve ülkesel sınırların yerini küresel seslerin alması akademik bir perspektifle ele alındı.

"Sosyal Medya ve Küresel Sesler" temasıyla sosyal medyayı ve etkilerini geniş çaplı ele almayı amaçlayan Avrupa İletişim Konferansı (ECREA 2012), Avrupa İletişim Araştırmaları Derneği ve İletişim Araştırmaları Derneği iş birliğiyle Türkiye'de gerçekleştiriliyor ve UNESCO tarafından destekleniyor. Katılımcılar İngiltere'deki Oxford Üniversitesi ve London School of Economics, Kanada'daki McGill Üniversitesi, ABD'deki Columbia Üniversitesi, Almanya'daki Freie Berlin Üniversitesi gibi sosyal bilimler alanında önde gelen üniversitelerde görev yapıyorlar ve kitapları dünyada iletişimin önemli kaynakları olarak kabul görüyor.

Türkoğlu: "Sosyal medya, küresel ve siyasi hareketleri şekillendiriyor"

ECREA 2012 Konferans Başkanı Nurçay Türkoğlu, konferans katılımcısı profesörlerden bazılarının 30 yılı aşkın süredir medya ve toplum ilişkisi üzerinde çalıştığının altını çizerek konferansta iletişim endüstrisinin küresel, siyasi hareketlerin ve bir tarafta halkın diğer tarafta ise medya şirketlerinin, kamu kuruluşlarının bulunduğu ilişkilerin şekillendirilmesinde sosyal medyanın artan rolünü ele alacaklarını belirtti.

Daya Thussu : "Diziler ve filmler ülkelerin yumuşak güçleridir. Türk dizilerinin Ortadoğu'da ilgi görmesi çok doğal"

Westminster Üniversitesi Profesörü ve Hint Medya merkezi yöneticisi Daya Thussu, Hindistan ve Çin medyasının ülkelerin kültürlerini dünyaya tanıtmakta etkisinden söz ederken Türkiye'ye değinerek "En hızlı büyüyen ekonomilerin bazılarının bulunduğu ve dünyanın en kalabalık bölgesi olan Asya'daki iletişimdeki ve medyadaki dönüşümün 'küresel' medya ve çalışmalarında derin bir etkisi vardır." dedi.

Türk tarihini bilen birinin Türk sinemasının ve dizilerinin Balkan ve Ortadoğu'da bu kadar beğenilmesini çok daha kolay anlayacağını söyleyen Thussu, "Diziler ve filmler ülkelerin yumuşak güçleridir. Bunlar ülkelerin kendi kültürlerini aktarmasına aracı olmuştur; Amerikan dizileri, Bollywood ve şimdi de Türk sineması. Türkiye, hak ettiği ilgiyi geçtiğimiz 10 yıl içerisinde almaya başladı. Bunu bir iletişim akademisyeni olarak ilgiyle izliyorum" dedi.

Donatella Della Porta: "Günümüzde seçmenler tüketici olarak algılanıyor ve siyaset seçmenin beğenisine göre reklamlaşıyor."

İtalya'daki Avrupa Üniversitesi'nden demokrasi üzerine bilimsel çalışmalarıyla tanınan Donatella Della Porta, yurttaş medyası ve alternatif medya kavramlarının oluşmasında ve yaygınlaşmasında önemli katkısı bulunan Kolombiyalı Clemencia Rodriguez ise ülkelerin yeni gücü olarak konumlanan sosyal medya konusunda açıklamalarda bulundular. " E-Demokrasi ve İletişim Ajanı Sosyal Hareketler" konulu konuşmasında Della Porta, meydanlarda yapılan siyasi hareketler artık yerlerini sosyal meydanlarda yapılan siyasi hareketlere bırakıyor" dedi.

Oklahoma Üniversitesi Profesörü Rodriguez; "Sosyal hareketlerin medya teknolojilerini kullanmasına en çarpıcı örneklerden biri, Lübnanlı bloggerların 2006 yılında yaşadıklarını aktardıkları ve kendi medyalarını yarattıkları dönemdir. Mevcut medya sistemi hakkında üniversitelerde, kafelerde yapılan konuşmalar şiddete maruz kalanların, başkaldıranların kendi medyalarını yaratmasına neden oldu. " dedi. Konuşmasında savaş tanıklıkları kitaplarından örnekler sunan Rodriguez, "Eskiden savaş tanıklarının yazdığı kitaplar sosyal hareketlerin bireyde yarattığı etkiyi yansıtırdı. Bugün siyasal ve toplumsal olaylardan etkilenen bireyler anında paylaştıkları duyguları ile siyasal hareketlerin bir parçası haline geliyorlar dedi.

RAKAMLARLA KONFERANS

ECREA ve İLAD iş birliğiyle düzenlenen dünyanın en saygın iletişim konferansı Türkiye'deki rekor katılım ile gerçekleşti, 890 sunum ile iletişimin her boyutunda sosyal medya etkisi konuşuldu

Amsterdam, Hamburg ve Barcelona'nın ardından dördüncüsü 25-27 Ekim 2012 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen konferansa Almanya ve İngiltere başta olmak üzere 58 ülkeden 1200 iletişim akademisyeni katıldı.

"Sosyal Medya ve Küresel Sesler" temasıyla sosyal medyayı ve etkilerini geniş çaplı ele almayı amaçlayan Avrupa İletişim Konferansı (ECREA 2012), Avrupa İletişim Araştırmaları Derneği ve İletişim Araştırmaları Derneği iş birliğiyle Türkiye'de gerçekleştirildi.

Konferansta iletişimin sosyal medyaya taşınması ve ülkesel sınırların yerini küresel seslerin alması akademik bir perspektifle ele alındı.

Kısa sürede iletişim alanındaki en saygın akademik konferanslar arasında yerini alan Avrupa İletişim Konferansı; 2005'ten bu yana, 55 farklı ülkeden yaklaşık 3000 üyesi olan Avrupa İletişim Araştırmaları Derneği (European Communication Research Association – ECREA) ve ev sahibi ülkedeki partneri iş birliğiyle düzenleniyor.

ECREA 2012'nin İstanbul'daki ev sahipliğini Hıfzı Topuz'un Başkanlığını yürüttüğü İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) üstlendi.

Konferansın bitiminde ECREA Bilim Komitesi'nin 1500 sunum önerisi içinden seçtiği 890 bildiri sunulmuş olacak.

İletişimde küresel kültüre yerel seslerin etkin katılımı konusunun etraflıca tartışma olanağı sağlayan konferansın bildiri konuları:

Film çalışmaları, İletişim ve demokrasi, İletişim hukuku ve siyasası, Göç ve medya, Dijital kültür ve iletişim, İzleyici ve alımlama çalışmaları, Toplumsal cinsiyet ve iletişim, Uluslararası ve kültürlerarası iletişim, Gazetecilik çalışmaları, Örgütsel ve stratejik iletişim, İletişim Felsefesi, Siyasal iletişim, Radyo araştırmaları, Kişilerarası iletişim, Bilim ve çevre iletişimi, İletişim tarihi ve televizyon çalışmaları.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amsterdam İstanbul Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title