Haberler

53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, İran'ın dünyada teröre destek veren en büyük devlet olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, İran'ın dünyada teröre destek veren en büyük devlet olduğunu söyledi.

Suudi Arabistan'ın haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Almanya'nın Münih kentinde devam eden 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada Cubeyr, İran'ın, dünyada teröre destek veren en büyük devlet olduğunu savundu.

İran'ın, vatandaşlıkları ve egemen ülkelerin haklarını görmezden gelerek dünyanın her yerinde Şiileri desteklediğini ifade eden Cubeyr, dolayısıyla İran'ın, birçok ülkenin iç işlerine müdahale ettiğini ve uluslararası hukuka saygı duymadığını belirtti.

İran'ın, Yemen ve Suriye'de çözümün değil, problemin bir parçası olduğuna işaret eden Cubeyr, bu ülkenin Ortadoğu'da rejim değişikliği istediğini, tutumunu değiştirmesi için baskı yapılması gerektiğini kaydetti.

ABD'de Trump başkanlığındaki yeni yönetimden umutlu olduklarını vurgulayan Cubeyr, ülkesinin Trump ile "terör örgütü DEAŞ'ın ortadan kaldırılması" konusunda aynı bakış açısına sahip olduğunu aktardı.

Cubeyr, "Eski Sorunlar ve Yeni Orta Doğu" başlıklı konuşmasında, Ortadoğu'nun karşı karşıya kaldığı meydan okumalara rağmen bölgenin geleceğinden ümitli olduğunu söyledi.

Yemen krizine de değinen Cubeyr, koalisyon güçlerinin, ülkenin Husi milislerden kurtarılması için meşru hükümetin çağrılarına yanıt olarak müdahale ettiğini hatırlatarak, Suudi Arabistan'ın Körfez girişimi ve Ulusal Diyalog Konferansı sonuçları ile BM'nin 2216 sayılı kararı doğrultusunda Yemen'de çözüme destek verdiğini vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Suudi Arabistan Yemen Münih İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title