Haberler

52. Münih Güvenlik Konferansı

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya ile Batı'nın yeni bir Soğuk Savaş dönemine doğru sürüklendiğini söyledi.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rusya ile Batı'nın yeni bir Soğuk Savaş dönemine doğru sürüklendiğini söyledi.

Almanya'da devam eden 52. Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşan Medvedev, NATO'nun Rusya'ya karşı siyasi çizgisinin dostça olmadığını savunarak, "Bizler yeni bir Soğuk Savaş dönemine doğru yuvarlanıyoruz" dedi.

Zaman zaman 2016'da değil de 1962 yılında yaşadığını zannettiğini ifade eden Medvedev, bunun için Batı'yı suçlayarak, Kırım'ın ilhakı sonrası Rusya'ya uygulanan yaptırımlar ve NATO'nun attığı yeni adımların ilişkileri daha da kötüleştirdiği belirtti.

Suriye'de barışın tesisi için çalışmaya devam edeceklerini savunan Medvedev, "Yavaş yürüyen bir süreç var. Ancak karşılıklı diyalogdan başka bir alternatif bulunmuyor" diye konuştu.

Rusya Başbakanı, dünyanın yeni bir Libya, Afganistan veya Yemen örneğini kaldıramayacağını dile getirdi.

Suriye'deki muhalefete Esed ile görüşme çağrısında bulunan Medvedev, "Suriye rejimi ve Suriye muhalefeti arasında müzakerelere ihtiyaç var. Suriye'ye yeni bir kara birlikleri gönderme tehdidi olmamalı" dedi.

Medvedev, Fransa Başbakanı Manuel Valls'a cevaben Rusya'nın Suriye'de sivilleri bombalamadığını, bunun için de bir kanıtın bulunmadığını iddia etti.

Rusya Başbakanı Medvedev, Avrupa Birliği ile Rusya arasındaki ilişkilerin de bozulduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Münih Rusya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title