Haberler

    50 Yıldır Türkiye'yi ve Dünyayı Isıtıyor

    Türkiye'nin ilk radyatör fabrikalarından biri olarak 1966 yılında İstanbul İstinye'de kurulan Termo Teknik 50'inci yaşını kutluyor.

    Türkiye'nin ilk radyatör fabrikalarından biri olarak 1966 yılında İstanbul İstinye'de kurulan Termo Teknik 50'inci yaşını kutluyor. Isı sistemleri tedarikçisi olarak 1990 yılına kadar İstinye'de, 1990'den bu yana da Çorlu'daki modern tesislerinde panel radyatör üretimini sürdüren Termo Teknik, yaptığı büyük yatırım ile Çorlu tesislerini dünyanın en büyük panel radyatör fabrikası haline getirdi.

    Termo Teknik'in 50'inci yaş kutlaması nedeniyle organize edilen Gala Gecesi'nde bir konuşma yapan Termo Teknik Ticari Genel Müdürü Emin Kasan, İngiltere merkezli ısı sistemleri devi Stelrad Radiators Group Ltd. (SRG)'a iştiraki olarak faaliyetini sürdüren Termo Teknik'in, 1999'dan bu yana 100 milyon doları aşan yatırım gerçekleştirerek, kurulduğu dönemde yıllık 250 bin metre olan radyatör üretim kapasitesinden, bugün 6 milyon metre radyatör üretim kapasitesine ulaştığını belirtti.

    DÜNYANIN ETRAFINI 1.5 KEZ SARIYOR

    Termo Teknik'in hikayesinin aynı zamanda Türk ısıtma sanayinin gelişim hikayesi olduğunu vurgulayan Kasan şöyle devam etti:

    "Termo Teknik olarak geçtiğimiz 50 yılda 60 milyon adet çelik ve panel radyatör üreterek 7 milyar TL'lik bir değer yarattık. Bu süre zarfında çeşitli dönemlerde artan ve bugün 650 kişiyi aşan istihdam oluşturduk. Ürettiğimiz radyatörlerin toplam uzunluğu 60 bin km'ye ulaştı. Dünyanın etrafını 1,5 kez saracak uzunlukta radyatör ürettik. Ciromuz da büyümemize paralel bir artış göstererek 50 bin dolardan, 130 milyon dolara ulaştı.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    İstanbul İstinye Türkiye Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title