Haberler

50 Yaşından Sonra İşaret Diliyle Kur'an Okumayı Öğreniyor

Bursa’da, işitme engelli vatandaşlar işaret diliyle Kur'an-ı kerim okumayı öğreniyor.

Yaşları 25 ila 50 arasında değişen işitme engelli vatandaşlar işaret diliyle Kur'an-ı kerim okumanın sevincini yaşıyor. Hayatlarında ilk defa işaret diliyle Kur'an-ı kerim okuyan öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Engelli vatandaşlar, eskiden böyle kurslar olmadığı için mukaddes kitabımızı öğrenemediklerini, namaz kılarken bile Kur'an-ı kerim okuyamadıklarını söyledi. Osmangazi Müftülüğü tarafından açılan kurslar sayesinde artık Kur'an-ı kerim okuyabildiklerini ifade eden işitme engelliler, kurslarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Osmangazi Müftülüğü'ne bağlı Pınarbaşı Kursu'nda kadın kursiyerler işaret diliyle eğitim görüyor.

İşitme engellilere işaret diliyle Kur'an-ı kerim öğreten Ayşe Köse, “2 yıl önce işaret dili kursuna gittim. İşaret dili ile ders vermeye başladım. 7 işitme engelli öğrencim var. Kısa sürede Kur'an-ı kerim okumayı öğrendiler. Bunun yanında ilahi de öğrendiler. İlk başlarda korkuyorlardı. Şimdi o korkularını yendiler. Çok güzel öğreniyorlar. Engelliler normal öğrencilerden daha hızlı öğreniyor. 2 ayda Kur'an-ı kerim okumayı öğreniyor ve sureleri ezberliyorlar. Biz bu yola çıktık. İnşallah faydalı olacağız. Sizin onları anladığınızı gördüklerinde daha çok şevke geliyorlar. Öğrenmeye çok hevesliler. Ben 3 gün kursa gelin diyorum, onlar 5 gün geliyor” dedi.

Kursa devam eden işitme engelli Rahime Çağlar, “Haftada 3 gün kursa geliyorum. Bir yıldır devam ediyorum. Kur'an-ı kerim öğrenmek çok kolay. Okumayı çok seviyorum. Daha önce okumayı hiç bilmiyordum. Şimdi Fatiha, Nasr ve İhlas sürelerini ezbere biliyorum” şeklinde konuştu.

BURAK TÜRKER 

BURSA 

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title