Haberler

50. Avrupa Karate Şampiyonası

50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda erkekler ferdi katada gümüş madalya kazanan milli sporcu Mehmet Yakan, "Üzgünüm, altın olmasını isterdim" dedi.

50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda erkekler ferdi katada gümüş madalya kazanan milli sporcu Mehmet Yakan, "Üzgünüm, altın olmasını isterdim" dedi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda, madalya töreni sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yakan, finalde İspanyol sporcu Damian Quintero'ya yenildiği için üzgün olduğunu söyledi.

Yakan, "Üzgünüm, altın olmasını isterdim. Artık bundan sonraki organizasyonlara bakacağız. Bir hafta aramız var. Ondan sonra Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Avrupa Oyunları'na hazırlanacağız. Hedefimiz orada altın madalya kazanmak" şeklinde konuştu.

Organizasyon tarihinde erkekler katada finale çıkan ilk Türk karateci olduğunun hatırlatılması üzerine ise 22 yaşındaki sporcu, "Gençlerde ilk kez dünya şampiyonu ben oldum. Büyükler katada ilk kez Avrupa'dan madalyayı ben getirdim. İki kez üçüncü oldum. İlk kez final maçına çıktım ve gümüş madalya kazandım. Bundan sonra altın madalyayı getirirsem o da ilk bende olacak" ifadelerini kullandı.

Bozan: "İnşallah seneye altın olur"

Organizasyon tarihinde kadınlar ferdi katada finale çıkan ilk Türk karateci olma unvanını elde eden ve gümüş madalya kazanan Dilara Bozan ise final mücadelesinde elinden geleni yaptığını belirtti.

Bozan, şunları söyledi:

"Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda ilk finalimdi. Geçen sene üçüncü olmuştum. Şampiyonluğu hedeflemiştim. İstiklal Marşımızı okutamadığım için gerçekten çok üzüldüm, ama hayırlısı buymuş. Daha iyisini yapacağıma inanıyorum. Allah izin verirse ileriki zamanlarda daha iyisi de gelecek. İnşallah seneye altın olur."

Erkekler ferdi kumite 67 kiloda Azeri sporcu Niyazi Aliyev'le yaptığı final müsabakasını kaybeden ve gümüş madalyada kalan Burak Uygur da altın madalyayı tek bayrakla elinden kaçırdığı için üzgün olduğunu kaydetti.

İlk kez Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası'nda mücadele ettiğini anlatan Uygur, "19 yaşındayım. Kesinlikle bu mazeret değil, ama altın madalyayı tek bayrakla elimden kaçırmak tabii ki üzüyor. Tek bayrak da olsa elimden kaçtı. Daha çok çalışıp daha çok inanıp gelecek zamanlarda altın madalyayı defalarca kez ülkeme kazandıracağım" şeklinde konuştu.

Özçelik: "Kürsünün her yeri güzel"

Kadınlar ferdi kumite 50 kilonun yanı sıra Kadın Kumite Milli Takımı'yla bronz madalya kazanan Serap Özçelik ise buruk bir sevinç yaşadığını söyledi.

Son dünya şampiyonu milli sporcu, "İlk gün açılışı kötü yaptım. Galiba biraz stresliydim. İstediğim performansı sergileyemedim, ama kürsünün neresinde olursan ol, her yeri güzel. Onun tadını çıkarmaya çalışıyorum. İnşallah Avrupa Oyunları'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil ederim" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Yakan Sinan Erdem Azerbaycan Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title