Haberler

5. Engelsiz Eğlence Şenliği Yapıldı

Güncelleme:

Geçen hafta Soma'da yaşanan maden faciası sebebiyle ertelenen 5. Engelsiz Eğlence Şenliği yapıldı


5. Engelsiz Eğlence Şenliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Tahir Büyükakın'ın katılımıyla yapıldı. Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen 5. Engelsiz Eğlence Şenliği'nde, Engelsiz Kulaçlar Madalya Töreni ve Cemil Meriç Engel Tanımayan Başarılar Ödül Töreni'nin ardından 3.'sü düzenlenen Mektup Arkadaşım Projesi kapsamında mektuplaşan çocuklar birbirleriyle ilk kez sahnede tanışarak hediyeleşti.

ENGELLİ AİLELERİ EN İYİ BEN ANLARIM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun şehir dışında bir programı olması sebebiyle şenliğe katılamadığını belirterek Başkan Karaosmanoğlu'nun selamlarını iletti. ''Benimde engelli bir oğlum var, engelli aileleri en iyi ben anlarım'' diyen Büyükakın, "Engellilerimizin hayatlarının daha iyi koşullarda olmasını ve eğitimlerini yapmalarını belediyeler olarak sağlamalıyız" şeklinde konuştu. ''Engelli çocukları olan ailelerin psikolojik rehabilitasyonu ile ilgili kısmı da güçlendireceğiz'' diyen Büyükakın'ın açılış konuşmasının ardından, Engelsiz Kulaçlar Madalya Töreni ve Cemil Meriç Engel Tanımayan Başarılar Ödül Töreni ve Mektup Arkadaşım Projesi tanışma ve hediyeleşme töreni yapıldı.

MADALYALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Engelsiz Kulaçlar Madalya Töreni'nde özel sporcular, Yüzmede Türkiye birincisi Varol Vesilica, Havvanur Sarıboğa, Güllü Saylan, Ayşenur Bahar Çeliköy, Firuzan Akkuş, Metecan Meriç, Berkan Dağ, Boran Koç, İsmail Yılmaz, Faruk Yılmaz, Ömer Yılmaz, Furkan Ulaşlı, Volkan Altınışık, Enes Bulut, Ayberk Bektaş, Cağı Gürkan, madalyalarını Genel Sekreter Yardımcısı Büyükakın'dan aldı. Engel Tanımayan Başarılar Ödül Töreni'nde 5 yıldır Türkiye Halter birincisi olan Cihan Dura ve Gözlerim Konuşur adlı şiir kitabı bulunan Sena Sezgin'e plaketleri Genel Sekreter Yardımcısı Büyükakın tarafından verildi.

MEKTUP ARKADAŞLARI HEDİYELEŞTİ

Mektup Arkadaşım Projesi kapsamında biri engelli diğeri engelsiz olan mektup arkadaşları ilk kez birbirlerini 5. Engelsiz Eğlence Şenliği'nde tanıma fırsatı buldu. Birbirlerine hediye veren mektup arkadaşları mektuplar vasıtasıyla kurdukları bir ömür boyu sürecek dostluğun temellerini attı. Mektup koçları vasıtasıyla mektuplaşan çocuklar ilk kez karşılaşmanın heyecanını yaşadı. Nuh Çimento İlkokulu öğrencisi görme engelli Enes Faik Kulaksız, Ulugazi İlkokulu öğrencisi Buse Köseoğluyla, Atatürk İlkokulu öğrencisi down sendromlu Firuze Ferda Şevval Devrim, 50.Yıl İlkokulu öğrencisi Elif Meral ile Atatürk İlkokul öğrencisi Asude Konuk, 50.Yıl İlkokulu öğrencisi Eylül Yetişkolla ile Fatih İlkokulu öğrencisi Yusuf Eray Karakuzu, Atatürk İlkokulu öğrencisi Şevval Topal, Atatürk İlkokulu öğrencisi Recep Güneş, 28 Haziran İlkokulu öğrencisi Feyzanur Adalı, Yahya Kaptan İlkokulu öğrencisi Zeliha Ünel, 28 Haziran İlkokulu öğrencisi Nuri Buğra Doğan, Yahya Kaptan İlkokulu öğrencisi Metehan Altunışık, Ulugazi İlkokulu öğrencisi Nesibe Şenle, Yahya Kaptan İlkokulu öğrencisi Oğuz Mert Coşkun, Nuh Çimento İlkokulu öğrencisi Yakup Sülün, Sabancı Çalışanları ve Ortakları İlkokulu öğrencisi Bedirhan Karataş, Ulugazi İlkokulu öğrencisi Şevval Karaman, 23 Nisan İlkokulu öğrencisi Atakan Kanat, Ulugazi İlkokulu öğrencisi Tuğba Keser mektup arkadaşlığı yaptı. 5. Engelsiz Eğlence Şenliği'nde tanışan mektup arkadaşları duygusal anlar yaşadı. Yapılan ödül törenlerinin ardından şenlik yemek ikramı ile son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title