Haberler

5. Boğaziçi Zirvesi

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Yıldırım: "Teknolojiye kolay erişilebiliyor ve bu çok olumlu bir durum.

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, "Teknolojiye kolay erişilebiliyor ve bu çok olumlu bir durum. Ancak sosyalliğin kaybedilmemesi ve diğer faaliyetlere de yeterince zaman ayrılması gerekli" dedi.

Yıldırım, 5. Boğaziçi Zirvesi kapsamında düzenlenen "İletişim ve Ulaştırmada Yeni Teknolojiler" konulu panelde yaptığı konuşmada, yeni teknolojilerin her alanda bulunduğunu, bunların çıkış alanının ise iletişim olduğunu belirtti. Ulaşım ve iletişimin içinden çıkan teknolojilerin günlük hayatı daha çok etkilemeye başladığına dikkati çeken Yıldırım, iletişimle ilgili bugün hayal edilen şeylerin, 2-3 yıl sonra belki tamamen modasının geçeceğini ifade etti.

Yıldırım, kendi gençlik dönemlerinde bilgisayarların çok şişman, insanların ise zayıf olduğunu, şimdi ise gençler şişmanlarken bilgisayarların zayıfladığı bir dönemden geçildiğini söyledi. Teknolojiye kolay erişildiğini ve bunun çok güzel olduğunu ancak sosyalliğin kaybedilmemesi ve diğer faaliyetlere de yeterince zaman ayrılması gerektiğini ifade eden Yıldırım, bilişimde yapılan bir birimlik yatırımın, milli gelire yüzde 1,75 yansıdığını dile getirdi.

Yıldırım, şunları kaydetti:

"Havacılık da öyle, 1 birimlik yatırım yüzde 2,25 yansıyor. 1 milyon yolcu artışı sağladığınızda 3 bin kişiye iş buluyorsunuz. Teknolojiye katkı arttıkça rekabet gücünüz, insanların memnuniyeti artıyor. Zamanı etkin kullanma çok daha ön plana çıkıyor. Türk Hava Yolları (THY) bütün tahminleri alt üst eden yapıya ulaştı, güzel bir bayrak taşıyıcımız. Ben bu şirketi özelleştirmeye karar verdiğimde herkes karşı çıktı. Cumhurbaşkanımıza gittiler, Başbakanımıza gittiler, 'Bakan şirketi batırmaya karar verdi' dediler. Ama ben daha başarılı oldum ve ikna ettim. THY'nin bu günlere gelmesini sağlayacak süreci başlattık."

"Gelecek yıl da mobil teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceğiz"

THY Kurumsal Gelişim ve Bilgi Teknolojileri Başkanı Kerem Kızıltunç ise THY bünyesinde gerçekleştirdikleri uygulama ve hizmetler hakkında bilgi verdi, satışlarının yüzde 14-15'inin dijital kanallardan geldiğini söyledi. Gelecek yıl da mobil teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceklerini aktaran Kızıltunç, yenilenen web siteleriyle mobil uygulamalarının aynı teknoloji platformuna taşınmış olacağını, analitikten hata izlemeye kadar pek çok fonksiyonu aynileştireceklerini kaydetti.

Aktif Bank Genel Müdürü Önder Halisdemir de Türkiye'nin en büyük yatırım bankası olduklarını belirterek, pek çok hayat değerine, ulaşıma ve iletişime yatırım yaptıklarını anlattı. Banka olarak dünyanın en yenilikçi markası seçildiklerini hatırlatan Halisdemir, akıllı şehirler ve ulaşımın da kendi alanlarına girdiğini vurguladı.

Halisdemir, akıllı şehirleri oluştururken ulaşım tarafına odaklandıklarını ve buradan başlayarak şehirdeki mobiliteyi izlemek ve bunu stadyum gibi şehrin diğer mobilyalarıyla, eğlence yerleri gibi unsurlarla entegre hale getiren çözümler oluşturduklarının altını çizdi. Türkiye'de de Ankara dahil 35 şehirde bu hizmeti verdiklerini ifade eden Halisdemir, "Kart, bizim biz olduğumuzu temsil eden bir uygulama. Halbuki biz varsak kart ve telefon gibi araçlara da böylece gerek kalmıyor. Benim elim gözüm makinayla etkileşimli hale gelirse, o makina beni tanıyacak hale geliyorsa, benim diğer malzemelere ihtiyacım kalmayacak" görüşünü paylaştı.

Avea Regülasyon Direktörü Tolga Kılıç da yerli üretim yapılmasının ülkeye ne kazandıracağı, üretim yapılacaksa bunun hangi pazarları hedef alması gerektiği konusunda bir konuşma yaptı.

Samsung Kurumsal Çözümler Direktörü Tansu Yeğen ise Kore'de büyük bir başarı hikayesi yakalandığına işaret ederek, Kore'de çocukların analitik eğitime yönlendirilerek, bilim alanında eğitim aldığını ve bunun tamamen devletin bilgisi dahilinde yapıldığını da sözlerine ekledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Bedrettin Yıldırım Türk Hava Yolları Ak Parti İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title