Haberler

5 Aylık Hasret, Sevinç Gözyaşlarıyla Son Buldu

Nato Daimi Görev Grubu kapsamında 5 aydır seyirde bulunan TCG Kemal Reis Fırkateyni, Donanma Komutanlığı'na bağlı Gölcük Poyraz Limanı döndü.

Nato Daimi Görev Grubu kapsamında 5 aydır seyirde bulunan TCG Kemal Reis Fırkateyni, Donanma Komutanlığı'na bağlı Gölcük Poyraz Limanı döndü. Karşılama töreninde sevinç gözyaşları döküldü.

NATO Daimi Görev Grubu harekatı kapsamında 5 aydır seyirde olan TCG Kemal Reis fırkateyni, bugün yurda döndü. Gemi personeli için Poyraz Limanı'nda tören düzenlendi. Kuzet Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, Kuzey Görev Grup Kurmay Başkanı Deniz Kurmay Albay Adem Tanrıseven, 1'inci Hücumbot Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Albay Erdal Ergün, 3'üncü Muhrip Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Albay Murat Şirzai, 5'inci Muhrip Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Albay Ali Suat Aktürk, 1'inci Muhrip Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Albay Murat Erdem ve 2'inci Hücumbot Filotillası Komodoru Deniz Albay Ahmet Çevik hazır bulundu.

DÜDÜKLERLE KARŞILANDI

Gemi saat 14.00 sıralarında Poyraz Limanı'na yanaşırken, yakınlarını bekleyen asker ailelerinin heyecanı ve özlemi doruk noktasına ulaştı. Limanda demirli savaş gemileri düdüklerini TCG Kemal Reis Fırkateyni personeli için çaldı. Gemi limana aborda olurken, asker yakınları bu unutulmaz anı fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

ALKIŞLARLA KARŞILANDILAR

TCG Kemal Reis Fırkateyninin limana demirlemesinin ardından geminin 250'ye yakın personeli, gemi komutanı Deniz Kurmay Albay Fatih Güreşçi önde limana koşarak giriş yaptı. 5 aydır ailelerinden uzakta zor bir görevi başarıyla tamamlayan gemi personeli, komuta heyeti ve personel aileleri tarafından alkışlarla karşılandı. Albay Güreşçi'nin, kısa tekmilinin ardından Tuğamiral Ali Murat Dede konuşma yapmadan personelin aileleriyle bir an önce kucaklaşmasını istedi.

VE KAVUŞMA ANI

Komutanın emriyle birlikte 5 aydır birbirinden ayrı kalan komutanlar ve aileleri koşarak birbirleriyle kucaklaştı. Duygulu anların yaşandığı törende askerlerin aileleri mutluluk gözyaşı döktü. Çocuklar babalarına, eşler birbirine, anne- babalar oğullarına kavuştu. Aileler, komutanlarla art arda fotoğrafı çektirdi. Deniz Yüzbaşı Mustafa Him, 5 aydır eşi ve 2 çocuğundan ayrı olan komutanlar arasındaydı. Him, eşi Neslihan hanım ile çocukları 6 yaşındaki Elif ve 3 yaşındaki Burak'la kucaklaşarak özlem giderdi. Yüzbaşı Him, eşine teşekkür ederek şunları söyledi:

"Bizim için zorluk önemli değil. Görevimiz bu. Önemli olan ailelerimiz ve onların bize desteği. Eşim sağ olsun, iki çocuğumuz olmasına rağmen onları yalnız bırakmadı. Eşim, çocuklarımın ben yokken hem annesi hem de babası oldu."

Yüzbaşı Mustafa Him, ilk kez Kanada'nın ziyaret edildiğine ve 15 yıl sonra ilk kez ABD'ye gidildiğine dikkat çekerek, "Gururluyuz, çok sayıda yabancı ülke gemisiyle ortak faaliyetlerde bulunduk. Zor görevleri yerine getirdik" dedi.

BABASINA KOŞTU

Seyir Başçavuş Hüseyin Maltepe de 5 aylık özlemin ardından ailesine kavuştu. Başçavuş Maltepe'nin küçük oğlu Mehmet Ege Maltepe, elinde çiçek demetiyle babasına koştu. Mehmet Ege bir anda babasının kucağına atladı. Maltepe ailesi kavuşmanın tadını çıkardı. Başçavuş Maltepe çok mutlu olduklarını söyledi.

Gürel ailesi de 5 aylık uzun bekleyişin ardından kavuşmanın sevincini doyasıya yaşadı. Astsubay Kazım Gürel, eşi Emine hanıma sarıldı, ardından 3 yaşındaki oğlu Deniz'i kucağına aldı. Gözyaşlarının birbirine karıştığı kavuşmada, Astsubayın annesi Atiye Gürel ve babası Behçet Gürel de oğullarıyla kucaklaştı. - Kkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Reis Maltepe Gölcük Nato Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title