Haberler

5. Arama Sona Erdi

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki Arama Sona Erdi.

Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki arama sona erdi.

Balgat Kirazlıdere mevkisindeki Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki 5. arama faaliyetlerine dün tekrar saat 11.10'da başlanmıştı.

Arama çalışmaları akşam saatlerinde sona erdi.

ECONOMIST'TEN İLGİNÇ YORUM

Economist dergisi bu haftaki sayısında yine Türkiye'deki gelişmelere yer verdi. 2009 yılının Türk generaller için zor bir yıl olduğunu yazan dergi, basının eline geçen gizli belgeler, telefon dinlemeleri ve suikast girişimleri gibi olayların ülkedeki laik kesimi bile şaşırttığına dikkat çekti.

Türk ordusunun Türkiye'de demokrasinin gelişimi önünde en büyük engellerden biri olduğunu yazan The Economist, "Sivillerin generallerden emir aldıkları günler artık geride kaldı."yorumunu yaptı.

En son skandalın geçtiğimiz günlerde iki askerin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast girişimi suçundan göz altına alındığı olaya dikkat çeken dergi, suçüstü yakalanan askerlerden birinin yakalandıktan sonra Bülen Arınç'ın adresinin bulunduğu kağıdı yemeye çalıştığını aktardı.

Genelkurmay'dan tarafından yakalanan askerlerin bilgi sızdırdığı iddia edilen bir başka rütbeli askeri takip ettikleri yönündeki açıklamasının savcıları tatmin etmediğini vurgulayan The Economist, Seferberlik Tetkik Kurumu'nda yapılan incelemeleri de ön plana çıkardı.

Yaşanan olayların Türkiye'de bir ilk olduğunu yazan dergi, "İlk kez siviller Türkiye'de askerleri bu şekilde yargılıyor. AK Parti hükümeti geçtiğimiz yaz ayında çıkardığı bir yasayla sivillere bu yetkiyi verdi. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ bile yapılan son aramaların yasal çerçeve içinde gerçekleştiğini açıkladı. Başbuğ'ın hükümetle iş birliği içinde olduğu görülüyor."yorumunda bulundu.

(CİHAN)

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title