Haberler

44 Günde 44 Tır Yardım Kampanyası" devam ediyor

Güncelleme:

Malatya, "44 günde 44 tır Yardım Kampanyası" çerçevesinde, bir tırı daha ihtiyaç sahibi Suriyelilere gönderdi.

Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Eczacılar Odası ile İHH tarafından organize edilen ve birçok kurum, kuruluş, STK ve esnafın destek verdiği "44 Günde 44 Tır Yardım Kampanyasına" kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları destek veriyor. Bu kapsamda Karagözlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından 25 ton un toplandı.

6. yardım tırının Suriye'ye gönderilmesi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde tören düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Karagözlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Sarı, Genel Sekreter yardımcıları ile daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Suriye'de yaşanan savaşta mağdur olan insanlara yardım eli uzatmanın insanlık görevi olduğunu belirten Karagözlüler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Sarı, "Suriyeli kardeşlerimize yardım eli uzatmak istedik. Onların yaşadıklarını unutmalarını sağlamak için yanlarında olduğumuzu göstermek içinde bu kampanyaya katıldık. Biz 25 ton unumuzu Kızılay'a teslim ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bu kampanyada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konmuştu.

Malatyalıların Suriye'de yaşanan drama kayıtsız kalamadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatyalıların insanlık deyince gösterdiği performansın herkes tarafından takdir edildiğini söyledi.

Kampanya öncesinde de birçok yardımların yapıldığını ifade eden Başkan Çakır, "Büyükşehir Belediyesi olarak kampanya öncesinde bölgeye onlarca tır yardım gönderdik. 44 Günde 44 Tır kampanyasına gösterilen ilgi gerçekten çok güzel. Yola çıkan 6. tırımızı Karagözlüler Derneğimiz hazırladılar. Güneydoğu'da süren operasyonlardan sonra mağdur olan insanlarımıza da sahip çıkacağız. O bölgelerimize de yardımlar yapacağız. Malatya olarak bu konularda çok duyarlıyız. Kızılay'ımızda Dünyanın her yerinde bu yardımları mazlumlara ulaştırıyor. Tekrar katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Böylesine hayırlı organizasyon içinde bulunmaktan mutlu olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, "Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde, Malatyalıların desteğiyle bu yardımlar 44'ün üzerinde olacak. 'Bir hayıra vesile olmak, hayırı işlemekle aynı değerdedir' diyor Allah'ın Resulü. Bizler de hep birlikte bu hayıra vesile oluyoruz. Organizasyonu başlatan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 6. yardım tırı dualarla yola çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır törenin ardından, Sümer Camii önünde Suriye'ye yardım için açılan kermesi gezip, beraberindekilere çeşitli ikramlarda bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ahmet Çakır AK Parti Malatya Suriye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title