Haberler

41 Derecede Geleneksel Yöntemlerle Hasat

41 derecede geleneksel yöntemlerle hasat Kahramanmaraş'ta hasat döneminin başlamasıyla birlikte kırsal mahallerde yaşayan çiftçiler, 41 derece sıcaklığın altında eski yöntemlerle hasat yapıyorKAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta kırsal mahallerde yaşayan çiftçiler, 41 derece sıcağın altında...

41 derecede geleneksel yöntemlerle hasat

Kahramanmaraş'ta hasat döneminin başlamasıyla birlikte kırsal mahallerde yaşayan çiftçiler, 41 derece sıcaklığın altında eski yöntemlerle hasat yapıyor

KAHRAMANMARAŞ - Kahramanmaraş'ta kırsal mahallerde yaşayan çiftçiler, 41 derece sıcağın altında buğday hasadı yapıyor. Engebeli ve dağlık arazide tarım aletlerinden tam olarak faydalanamayan çiftçiler, ürünlerini insan gücüyle hasat ediyor.

Onikişubat ilçesine bağlı Hacıbudak Mahallesi'ndeki yaşayan çiftçiler buğday hasadı için kullandığı yöntem, tarihi iş gücünü günümüze taşıyor.

Makine desteğinin çok az olduğu mahallerinde hasat dönemi hakkında bilgi veren Sarıgüzel Mahalle Muhtarı İsmail Yıldız, "Buraya biçerdöver girmediği ve arazi şartlarının uygun olmadığı için, eski yöntemleri kullanıyoruz. İnsan gücüyle alınan ürünler sayesinde vatandaşlarımız kışlık erzak ihtiyaçlarını gideriyorlar" dedi.

Bereketli bir hasat dönemi geçirdiklerini belirten üreticilerden Muhammet Mustafa Doğru ise, "3050 rakımlı olan Berit Dağı'nın eteklerinde kurulu olan Hacı Budak Mahallemizdeyiz. Burada eski usul ile hasat yapılıyor. Buğdaylar çıkartılıyor. Buralara biçerdöver gelemiyor. Maşallah bu yıl çok bereketli hasat elde edildi. Şükrüler olsun" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kahramanmaraş Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title