Haberler

40 Defa Kalbi Durdu, Hayata Tutunmayı Başardı

Güncelleme:

Tatilini geçirmek için yurda dönen gurbetçi Mümin Yılmaz, göğüs ağrısı şikayetiyle İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Tatilini geçirmek için yurda dönen gurbetçi Mümin Yılmaz, göğüs ağrısı şikayetiyle İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yılmaz, yoğun bakımda tedavi altına alındı. 48 saat içerisinde 40 defa kalbi duran ve elektroşok cihazıyla yeniden çalıştırılan emekli işçi Yılmaz, hayata tutundu.

Almanya'da işçi olarak çalışıp emekli olan Mümin Yılmaz (74), tatil için memleketi İzmir'e geldi. İzmir'de dolaşırken göğüs ağrısı başlayan Yılmaz, aniden bayıldı. Çevresindekilerin yardımıyla 112 ambulansına bindirilen Yılmaz, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Şeker hastası olduğu için kalp ağrısını hissetmeyen Yılmaz, akciğerlerindeki ödem nedeniyle solunum cihazına bağlandı.

Yapılan incelemelerde kalbinin dört ana damarının tıkalı olduğu tespit edildi. Yılmaz'a by-pass kararı alındı. Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Susam ve Dr. Cenk Ekmekci'den oluşan ekip, ölüm riski yüksek olmasına karşın hastayı anjiyoya aldı. Hastanın kapalı damarları balonla açılırken, 4 stent takıldı ve Yılmaz, hayati riski atlattı. Hastanın yüzde 40 ölüm riski olmasına rağmen anjiyoya aldıklarını belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cenk Ekmekçi, "Her elektroşok işleminde aslında kalbe bir yumruk atarsınız. Kalbin bu işleme dayanması gerekir. Hastamız bu açıdan çok güçlüydü. Tıbbin bize sunduğu tüm işlemleri hastamızda uygulayarak hayata döndürdük" dedi.

Hayat fonksiyonların normale dönen Mümin Yılmaz, "Öbür tarafa defalarca gidip geldim. Benim hayata tutunmama yardımcı olan, doktorlarıma ve hemşirelere minnettarım. Tepecik çok güzel bir hastane, Allah sizleri eksik etmesin" diyerek doktorlara teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Almanya Tepecik İzmir Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title