Haberler

4 Şubat Dünya Kanser Günü

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, kanserin giderek artan ancak erken teşhis ile önlenebilen bir hastalık olduğunu belirtti.

Kırşehir Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bekir Demirbaş, kanserin giderek artan ancak erken teşhis ile önlenebilen bir hastalık olduğunu belirtti.

Demirbaş, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, erken teşhis ve tedaviyle kanser türlerine çözüm bulanabileceğini kaydetti.

Türkiye'de kalp ve damar hastalıklardan sonra en çok ölüm sebebinin kanser olduğu bildirilen Demirbaş, şunları kaydetti:

"Kanser erken tanı programlarıyla toplumun, sağlık çalışanlarının ve politika oluşturucuların bilgisi artırılmalıdır. Sağlık Bakanlığımızın "Sağlıkta Dönüşüm Programı" ile toplum tabanlı kanser taramalarına yönelik, ülke genelinde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) kuruldu. Ülkemizde şu anda 197 KETEM mevcuttur. KETEM'ler olabildiğince hastane dışında ulaşımı daha kolay Sağlıklı Yaşam Merkezi şeklinde planlanmaktadır. Bireyler de kendi vücutları hakkında bilgi sahibi olmaya, olağan dışı bir değişikliğin fark edilmesi adına teşvik edilmelidirler. Sağlık çalışanları ve bireyler erken teşhisin değeri hakkında bilgilendirilmelidir. Çünkü erken teşhis, tedavinin başarılı olması adına atılan ilk ve en önemli adımdır."

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title