Haberler

4,8'lik Deprem Burdurluları Sokağa Döktü

Burdur’un Ağlasun ilçesinde meydana gelen 4,8’lik deprem paniğe neden oldu.

Burdur'un Ağlasun ilçesinde meydana gelen 4,8'lik deprem paniğe neden oldu. Vatandaşlar sokağa dökülürken, Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan "Allah'a şükür can ve mal kaybımız yok. Vatandaşlarımız dışarıda bekliyor. Gerekli tedbirlerimizi aldık" dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi deprem verilerine göre Burdur'un Ağlasun ilçesinde saat 22.43'te 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssünün Ağlasun olduğu bildirilen deprem Burdur, Isparta ve Antalya'da hissedildiği kaydedildi. İlk depremin ardından 7 artçı depremde meydana geldi. Depremi hisseden vatandaşlar panik ve korku içinde sokağa dökülürken bazı vatandaşlar ise ilçe merkezindeki kıraathanelerde toplandı. Bazı vatandaşların ise sokakta Kuran-ı Kerim okuduğu görüldü.

Sokakta evlerinin önünde bekleyen Burdurlulardan bazıları ise sabaha kadar evlerine girmeyeceklerini çok korktukları için sokakta beklemeyi tercih ettiklerini söyledi. Yaşadıkları korkunun kendilerine şok yaşattığını belirten vatandaşlar, ilk defa böyle büyük bir deprem yaşadıklarını söyledi.

"CAN VE MAL KAYBI YOK"

Ağlasun'un çeşitli mahallelerindeki bazı kerpiç ve eski evlerde çatlak ve göçükler meydana gelirken bazı evlerinde bacalarının yıkıldığı görüldü. Depremin ardından Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan ilçe merkezinde dışarıda bekleyen vatandaşları ziyaret ederek depremle ilgili bilgiler verdi. 7 artçı sarsıntının meydana geldiğini de kaydeden Başkan Kaplan,

"Şu ana kadar can ve mal kaybımız yok. 7 vatandaşımız panik yaşadığı için yüksekten atlayıp hafif yaralandı. 5 evde küçük çaplı hasar mevcut. Bacaları yıkılan evlerimiz var. Allah'a şükür can ve mal kaybımız yok. Vatandaşlarımız dışarıda bekliyor. Gerekli tedbirlerimizi aldık" dedi.

Artçı sarsıntıların ara ara devam ettiği öğrenildi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kadir Aydın Ağlasun Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title