Haberler

4,5G ile Hayatımızda Neler Değişecek

Güncelleme:

4,5G hizmeti internetteki işlem hızını 3G'ye göre çok daha yükseğe çekecek. Bu teknolojiyle 8 GB büyüklüğündeki film 6,5 dakikada bilgisayara inecek.

Türkiye bugün tarihi günlerinden birini yaşıyor. Kamuoyunda 4,5G olarak bilinen IMT-Advanced Yetkilendirmesi İhalesi Ankara'da yapılıyor. Peki bu 4,5G hayatımıza neler getirecek?

HAYATIMIZ DAHA DA HIZLANACAK

İlk olarak şunu söylemekte fayda var. 4,5G internetteki işlem hızımızı çok daha yükseğe çıkarıyor. İhaleyle birlikte Türkiye'deki mobil iletişim bant genişliği 5 katına çıkıyor. Mobil şebeke işletmecilerine tahsisli mevcut frekans miktarı 183 MHz iken ihale kapsamında tahsis edilecek yeni frekanslarla toplam 573 MHz'a çıkacak. İhaleyle tahsis edileceklerle toplam frekans miktarı mevcut frekansların 3, mobil geniş bantta data hizmeti sunulacak frekans miktarının ise 5 katına ulaşacak. 3G hizmetlerinden sonra geliştirilen ve kamuoyunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri sonrası 4G yerine 4.5G olarak tabir edilen IMT Advanced teknolojileriyle hizmet sunulacağından teknoloji üstünlüğü sayesinde mobil internet bağlantısı 10 katına kadar hızlanacak.

8 GB BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ FİLM 6,5 DAKİKADA İNECEK

Şu anda Türkiye'de kullanılan 3G teknolojisi ile 1 saatten fazla süren 8 GB büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü filmi indirme süresi 4G ile 6.5 dakikaya kadar düşecek. Buna ek olarak söz konusu frekans ihalesi ile 5G'nin standartlarının belirlenmesinden ve kullanılmaya başlanmasında sonra ihale yapılmadan bu teknolojinin kullanılmasına da başlanabilecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (36)

HÜSEYİN UYGUN:

BU TEKNOLOJİ İLE ARTIK YABANCI DİL SORUN OLMAYACAK ZİRA AKILLI TELEFONLAR SAYESİNDE YABANCILARLA DA ANLAŞMAMIZ ÇOK RAHAT OLACAK ZİRA ANINDA SESLİ ÇEVİRİ OLACAK VE BUDA HAYATI ÇOK RAHATLATACAKTIR.

0
23
yanıtYanıtla
Anlatmaya nereden başlasam veya sussam:

Evlilikler daha hızlı bitecek. Aldatmaların sayısı daha çok artacak. Ayda sekiz olan arkadaş düşürme yetmişsekize çıkacak. Daha çok mutsuz olacağız. Ve daha çok doyumsuz olacağız. Herşeyi daha hızlı tüketeceğiz. Yani internet hızı yükseldikçe biz düşeceğiz

11
1
yanıtYanıtla
Tarafsız Mobil-IOS:

Ya arkadaş bir kere de yapılan hizmetten yenilikten memnun kalın. Bu nedir ya devamlı muhalefet. Adamlar yapmazsa dersiniz ki.. Neyse içinizdeki kıt kafalilara laf anlatamam şimdi

11
1
yanıtYanıtla
ramazan:

şuan kullandığım 3g internet paketini 32 megabit hızla sınırsız diye aldım 4 Gbtan sonra bağlantı hızım 96 kbte düşürdüler. internet ışık hızına çıksa ne olur . sınırsız internette şu adil kullanım zımbırtısını kaldırın , kotasız internete kota koyan anlayışı değiştirin 5g ye felan gerek kalmaz.

10
0
yanıtYanıtla
UAMobil-IOS:

4 Gb kotayla 8 gb film inmezzz.

8
1
yanıtYanıtla
TAMK:

Kaç dakika değil kaç paraya inecek onu söyleyin

7
1
yanıtYanıtla
AkpMobil-ANDROID:

Kardesim su turkiyede 1 gb interneti alma 30 tl iken kim 8gb internet bulupta film indiricek.. sacmalamayın bosuna israf

6
2
yanıtYanıtla
ertan:

hız bahanesiyle insanların ceplerinden ne kadar daha soygun yaparız derdidir anlayanlar için 4. 5g denen şey

3
2
yanıtYanıtla
UB:

8gb Hd filmi 6.5 dakika diyor. Acaba 4k ve yakın gelecekte 8k ile şimdiki durumdan bir farkı olmayacak yani

5
0
yanıtYanıtla
DETAYLARI YAZAN YOK:

İNANMAYIN SİZE HATTINIZIN NE KADAR HIZLI İNTERNET SAĞLAYACAĞINA BAĞLI HERŞEY

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title