Haberler

36 Türk'ün Serveti Eridi

Güncelleme:

Forbes Türkiye'nin "En Zengin 100 Türk" listesi açıklandı. Listedeki 36 ismin servetinin azaldığı ortaya çıktı.

100 Türk'ün serveti, geçen 2014 yılında 2013'e göre yüzde 8.1 artarak 100 milyar dolar sınırını aşarak 100.4 milyar dolara çıktı. Artışa rağmen Forbes 100'de bu yıl 36 Türk'ün serveti eridi, geçen yıl milyarder unvanını kaybeden 13 kişi ise milyar dolar sınırını yine aşamadı. Geçen yıl olduğu gibi bu yılın kazanını da Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker oldu. Ülker'in serveti 700 milyon dolar artarak 4.4 milyar dolara çıktı. İkinci sırayı 2.7 milyar dolar servetiyle Hüsnü Özyeğin, 3'üncü sırada ise 2.6 milyar dolar servetiyle Semahat Arsel aldı.

YILIN KAYBEDENİ TARA

Yılın en büyük kaybını ise 900 milyon dolar ile Şarık Tara yaşadı. Şarık Tara geçtiğimiz yıl 3.3 milyar dolar ile elde ettiği ikinciliğini bu yıl 2.7 milyar dolarlık servetiyle Özyeğin'e bıraktı ve altıncı sıraya geriledi. Rönesans Holding'in Başkanı Erman Ilıcak da serveti eriyen zenginler arasında yer aldı. Geçen yılki listede 2.8 milyar dolar ile dördüncü sırada yer alan Ilıcak'ın serveti 600 milyon dolar eriyince bu yıl listenin yedinci sırasına kadar geriledi. Aydın Doğan'ın serveti 2012 yılından bu yana her yıl azalıyor. Bu yıl Aydın Doğan'ın servetinden 100 milyon dolar daha eriyerek 1 milyar dolara indi.

KOÇ AİLESİ BİRİNCİ SIRADA

Forbes 100'de 22 dolar milyarderi ailesi yer aldı. Bu yıl servetini en çok artıran aile 1.7 milyar dolarla Koç oldu. Koçlar en zengin aile unvanını bu yıl Sabancılar'dan geri aldı. Ülker Ailesi de Sabancılar'la aradaki farkı bu yıl daha da azalttı. Koç Ailesi'nin toplam serveti 10.5 milyar doları buldu. Sabancı Ailesi 9.9 milyar dolarla ikinci, Ülker Ailesi ise 8.3 milyar dolar ile üçüncü sırada yer aldı. Ortalama servet bakımından en zengin aile ise 1.98 milyar dolar ile Şahenkler oldu. (Kaynak: Sözcü)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Yıldız Holding Murat Ülker Türkiye Forbes Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma?
500

Yorumlar (21)

akepeli gençlik:

tayyoş ve ailesi acaba kaçıncı sırada

26
19
yanıtYanıtla
MuratmobilWeb@haberler.com:

Erdogan sileside ilk 200 de vardir galiba.yeni gemi aldilar donaanin bile bu kadar gemisi yok

32
8
yanıtYanıtla
EZEL:

BU ÜLKEYE İHANET EDEN BU HALKIN AHINI ALAN BU ÜLKEYİ SATANLARIN SONU BU DAHA BİŞEY DEĞİL İNİNİZE GİRİLECEK

17
11
yanıtYanıtla
TurkMobil-IOS:

Tayıp kaçinci

19
6
yanıtYanıtla
önemliMobil-ANDROID:

Atatürkçü düşünce kaybetmez .Sonunda kimin kazanacağını dünya görecek.Ne mutlu TÜRKÜM diyene...

8
12
yanıtYanıtla
arzummm:

hepside Atatürkçü düşünce kaybetmiş neden dindar zihniyet kaybetmiyor.

8
7
yanıtYanıtla
Halit Mobil-IOS:

Şarik tara serveti erimedi !! Servetinin 3 te 1 ni ogluna yani sinan tara devretti Dolayisiyla serveti eridi gibi görünüyor Ve türkiyeye en cok faydali iş adami en büyük krizde bile işçi çikarmadi..

15
0
yanıtYanıtla
hazinede para çok bas bas bitmez:

devletle iş yapanlar parayı katlar, devletle iş yapamayanlar erir

12
3
yanıtYanıtla
dollar:

ee tabi türkiyede zengin olmak hükümetin seni tutup tutmayacağına bağlı. 1. de yapabilirler sonuncuda :)))

10
3
yanıtYanıtla
Hamid:

Devleti yönetenler bazıları yolsuzlukla milyarder oluyor Anıl teri ile zengin olanlar dürüstce çalışması engellendiği için eriyorlar bunu demek istedi bu haber,

10
3
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title