Haberler

35. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali Açıldı

Güncelleme:

Artvin'de düzenlenen Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivalinin ilk gününde, etkinliğin ana temasını oluşturan boğaların da katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleşti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Festival alanından görüntüler- Boğalarla birlikte yürüyüş- Artvin Valisi Kemal Cirit'in açıklamaları- Belediye Başkanı Kocatepe'nin açıklamaları- Genel görüntü ve detaylar "35. Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali"- Artvin'de düzenlenen festival, etkinliğin ana temasını oluşturan boğaların katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı Artvin'de bu yıl 35'incisi düzenlenen "Kafkasör Kültür, Turizm ve Sanat Festivali"nin ilk gününde, etkinliğin ana temasını oluşturan boğaların da katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.Valilik önünde, sağanak altında gerçekleştirilen açılış törenine, Artvin Valisi Kemal Cirit, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Toktaş, boğa sahipleri ile yaklaşık 2 bin vatandaş katıldı.Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.Halk ozanlarının atışmasının ardından kortej yürüyüşüne geçildi. Festivalin ana temasını oluşturan boğa güreşlerini temsilen kortej yürüyüşüne 6 boğa getirildi. Yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi boyunca akordeon eşliğinde horon oynanarak gerçekleştirildi. Boğa sahipleri, yürüyüş sırasında, zaman zaman hayvanlarını kontrol etmekte zorlandı.Yürüyüşün ardından boğalar, dualarla kamyonlara yüklenerek festivalin yapılacağı Kafkasör Yaylası'na uğurlandı.Vali Cirit, yaptığı konuşmada, Kafkasör'ün Artvin için çok büyük bir marka değeri olduğunu belirterek, geleneksel kültürün yaşatılmasıyla ilgili organizasyon yaptıklarını söyledi.Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen festivalin dünyadaki benzerlerine göre en barışçıl ve doğa dostu festival olduğuna dikkati çeken Cirit, "Biz doğada hem insanlar hem de boğalar nasıl birliktelik sağlayabiliyor, doğada nasıl bir yaşamı paylaşabiliyor, bunu göstermek arzusundayız" dedi.- " İspanya'dakinden çok farklı"Cirit, Artvin'deki boğa güreşleri festivalinin İspanya'dakinden çok farklı olduğunu vurgulayarak, "İspanya'dan farkımızı tüm dünya biliyor. Orada boğayı öldürmek gibi bir organizasyon var. Orada boğaya karşı insanın zaferi var. Burada ise boğaların kendi aralarındaki liderliği ortaya çıkarıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.Belediye Başkanı Kocatepe de boğa güreşlerinin Artvin'in kültüründe olduğunu dile getirdi."Hayvanlarımızı barıştırıyoruz. Bunun amacı da zaten hayvanlarımızın uygun ortamlarda barıştırılmasıdır" diyen Kocatepe, "İspanya'ya nazire olsun diye boğa, doğa, insan iç içe, dostça, kardeşçe yürüyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Kocatepe Kemal Cirit İspanya Artvin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title