Haberler

Güzeldere Geçidi'ne, 400 Milyon Liralık Çözüm

Güncelleme:

Van Başkale karayolu üzerinde bulunan ve araçla 45 dakikalık zorlu tırmanış gerektiren Güzeldere Geçidi,400 milyon liralık yatırımla, güvenli bir yola dönüştürülüyor.

Van- Başkale karayolu üzerinde bulunan ve "32 virajlar" olarak bilinen Güzeldere Geçidi, 400 milyon liralık yatırımla sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkarılarak daha rahat ve güvenli bir yola dönüştürülecek.

İran ile yapılan sınır ticaretinde hayati önem taşıyan ve Esendere Sınır Kapısı'na giden araçların geçiş noktasındaki yolda uygulanacak proje, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlandı.

ÇOK SAYIDA ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZASINA NEDEN OLUYOR

Van- Başkale karayolunun 80'inci kilometresinde yer alan, keskin ve zorlu virajlarıyla özellikle kış mevsiminde çok sayıda ölümlü trafik kazasına neden olan 2 bin 730 metre rakımlı Güzeldere Geçidi'ne 3 kilometre uzunluğunda çift şeritli iki tünel inşaa edilecek.

45 DAKİKA, 5 DAKİKAYA İNECEK

Sürücülerin daha güvenli yolculuk yapmasına imkan sağlayacak projenin tamamlanmasıyla büyük araçların 45 dakika süren zorlu tırmanışı 5 dakikaya indirilecek.

Projenin tamamlanmasıyla 22 kilometrelik tırmanış yolculuğu yerini 3 kilometrelik düz bir tünele bırakacak.

Karayolları 11. Bölge Müdürü Ahmet Turan Gülhaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başlatılan tünel çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

55 KİLOMETRE DUBLE YOL YAPILACAK

Gülhaş, Gürpınar'ın Hoşap mahallesi sınırlarından başlayarak, Başkale ilçesinin Hakkari sınırına kadar devam edecek yol çalışmaları kapsamında, 3 kilometrelik tünel de dahil 55 kilometre mesafeli duble yol yapılacağını kaydetti.

400 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Bu yatırım için 400 milyon liralık bir harcama yapılacağı bilgisini veren Gülhaş, hedeflerinin projeyi 4 yıl içinde hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

YOLCULUK SÜRESİ KISALACAK

Gülhaş, projenin bölge için çok önemli olduğunu, bitmesi durumda vatandaşların daha konforlu seyahat edeceğini, yolculuk sürelerinin kısalacağını ve araçlardaki yakıt ile diğer masraflarının yarı yarıya düşeceğini belirtti.

CİDDİ YATIRIMLAR YAPILIYOR

Güzeldere Geçidi'nin yanı sıra kentin birçok noktasında ayrı çalışmalar yürüttüklerini anlatan Gülhaş, bölgeye ciddi oranda yatırımlar yapıldığını, artık yol standartlarının çok üst düzeyde olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Güzeldere Başkale İran Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (44)

wwww:

kürt istemiyorum çekin gidin b u ülkeden

36
31
yanıtYanıtla
ilkerr:

boş yere yapacaksınız o yolları boş yere para harcayacaksınız. çünki yine bomba koyup havaya uçururlar. nasıl ki okulları hastaneleri yakıp yıkıyorlar yollarıda ykıcaklar boş yere havaya atılmış para. sonrada devlet bize bahmıyıııı derler.

45
8
yanıtYanıtla
BAHTİYAR:

yorumlara bakıyorumda ya çok cahilsiniz ya çok nankörsünüz yada çok bencil. devlet o yolları babasının hayrınamı yapıyor?oradaki insanlarda sizin gibi çalışır vergisini öder ve karşılığında hizmeti ister ve merak etmeyin kürtler sizin cebinizden paranızı almıyor. bu güne kadar hiçbir millet kürtlere karşılıksız su bile vermedi buna türk milleti türk devleti dahil kürtlerinde karşılıksız bi isteğide olmadı zaten çok şükür kürtler dilenmedi ve dilenmez hiçbir zaman. değişin artık bu kafayı daha fazla hamallık etmeyin boş kafaya ve kesin artık kürtlere şunu verdik bunu verdik onu verecez zırvalıklarını siz kürtlere günahınızı vermezsiniz:)

14
22
yanıtYanıtla
A.A:

Bahtiyac kardeş hep masum edebiyatı aynen boyle devam et ordakilerde vergisini ödüyo demişşin tedas yıllardır odenmeyen elektrik faturasının ana parasını almaya kalktı ortalığı karıstırdılar . bana diyosunki biz yaktığımız elektriği ödemez vergimizi oderiz doğrudur ne diim !

yanıt0
yanıt0
AÜTKM:

ULA NASIL OLSA BÖLÜNECEK BOŞA NİYE YATIRIM YAPIYONUZ. . . . BÖLÜNÜNCE KENDİLERİ YPAR. . .

15
19
yanıtYanıtla
ankaralı:

BENİM VERGİLERİ BURAYA YATIRAN YETKİLİLER BENİM VEDİGİM HER KURUŞ HARAM ZEHİR OLSUN ÜLKENİN HER YERİNİ YAKIP YIKAN HAİNLERE BİRDE MÜKAFAT VERİYOSUNUZ YOL YAPIN ZARARINI ÖDEYİN VATANDAŞA YÜKLEYİN VERGİLERİMİZ SEHİR OLSUN

18
10
yanıtYanıtla
ANKARALIYI:

Ulan serteşi 80 yıldır Doğu ve Güneydoğunun vergilerini batıya aktarıyorlar. 4 Yılda buralara çalışsınlar.

yanıt0
yanıt0
VATANDAŞ:

SEVGİLİ ANKARALI KARDEŞİM AKRABALARINDA TIRCI OLAN BİRİ VARSA YURTDIŞINA ÇIKARKEN BU YOLU KULLANIYOLAR. IRAK VE İRANA GİDER BU YOL EDİRNEDEKİ TIRCI VATANDAŞIMIZDA BU YOLU KULLANIYOR BU VATAN BATIDAN İBARET DEĞİL EDİRNEDEN KARSA TÜRK TOPRAĞIDIR BURALARA HİZMET ETMEK PKK YA HİZMET OLARAK GÖRME ORASIDA TÜRK TOPRAĞI

yanıt0
yanıt0
ADL:

O yol doguya yardim ya da pkk daha hizli ilerlesin diye yapilmiyor, sadece o bolgeye askeri acidan daha rahat ulasmak icin yapiliyor ya da pkk ya daha rahat ulasmak icin

9
17
yanıtYanıtla
hain olan yere yardım yapılmaz:

siz yol yapın, yardım edin iş kurun onlarda kamu binalarını yaksın öylemi. . . yağmurlu günde valla 1 damla su vermeyeceksin. . van depreminde tüm türkiye yardım yağdırdı karşılığı polis asker vurmak kamu malları ve marketleri yağlamak oldu. . yeter artık bizim vergilerimizi kırolara yem yapmayın

22
4
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title