Haberler

30 Yıldan Fazla Çalışan Memura Ek İkramiye Alma Fırsatı Doğdu

Güncelleme:

Anayasa Mahkemesi kararından sonra Ankara İdare Mahkemesi de, dava açan emeklilerin 15 bin liradan 30 bin liraya kadar ek ikramiye alabileceklerine hükmetti.

2015 yılı öncesinde emekli olan ve 30 yıldan fazla çalışan memurlara 30 yıl üzeri çalışmaları için emekli ikramiyesi alma yolu açıldı. Mahkemeye başvuran memur emeklileri 30 bin liraya varan miktarlarda emekli ikramiyesi alabilecek.

30 YIL SINIRI İPTAL

Anayasa Mahkemesi 07 Ocak 2015 tarihinde memurların emekli olurken aldıkları emekli ikramiyesinde 30 yıllık sınırı iptal etti. 2015 yılı öncesi emekli olan binlerce memur SGK'ya başvurarak 30 yıl üzeri çalışmaları için ikramiyelerini talep etti. Ancak SGK Anayasa Mahkemesi kararlarının geriye doğru işlemeyeceği gerekçesi ile talepleri geri çevirdi. Sadece karar tarihinden sonra emekli olan memurların bu haktan yararlanabileceğini açıkladı. Konu mahkemeye taşındı. Talebi reddedilen emeklilerin, Ankara İdare Mahkemelerine dava açtığını söyleyen Avukat Handan Özgül, "Mahkeme, 30 hizmet yılından fazla geçen hizmet süresine göre hesaplanacak emekli ikramiyesinin yasal faiziyle birlikte ödenmesi gerektiği kararını verdi. Emekli ikramiyesi farkının ödenmesine karar veren Ankara 10. ve 11. İdare Mahkemelerinin kararları emsal niteliğindedir" dedi.

DAVA AÇAN ALABİLECEK

Avukat Özgül ikramiyenin nasıl alınabileceğini şöyle açıkladı: "Mahkemeye başvuran kişilerin emekli ikramiyesi farkı olarak 15-30 bin TL arasında değişen hakları ödenecek, başvurmayanların hakları ödenmeyecektir."

SADECE ANKARA'DA AÇILABİLECEK

Avukat Handan Özgül davaların sadece Ankara'da açılabileceğine dikkat çekti. Şu anda açılmış ve devam eden çok sayıda dava bulunduğunu aktardı. 30 yıldan fazla çalışması bulunan ve 2015 yılı öncesi emekli olan memurları bu fırsatı değerlendirmeleri konusunda uyardı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Anayasa Mahkemesi Üst Manşet Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (42)

MUHTAR:

NE MEMURU BE ÇOĞU YATIYOR , ÜLKEYE YÜK OLUYORLAR BEDAVADAN. .

18
38
yanıtYanıtla
delikan:

Memuru cekemeyenler kpss de sıfir ceken mallar.calis sende ol

32
3
yanıtYanıtla
termal kamera:

paranin üstündeki resim hic hos degil, bence oraya, rus ucagini düsüren kahraman pilotun resmini, yada güneydoguda pkk, yla savasirken sehit olan mehmetciklerin resmini koymak lazim, chp, nin ilk genelbaskaninin ne isi var paranin üstünde, cünkü ülkemizde onu sevmeyenlerin sayisi yüzde 70 mistir, .

8
16
yanıtYanıtla
Önce:

Adam ol adam karaktersizlik yapma.

yanıt5
yanıt4
bakbi veli:

veli sen zir delisin.

yanıt1
yanıt0
Ne farkaderkii:

Vayy be memur olmak vardi amaa nerdee bizde o torpil .. memurun cok ihtiyaci varmis gibi zamda yapin biz besleriz zaten onlari oturup örgü orsunler onlarda cok yoruluyorlarr yaa hanii

4
19
yanıtYanıtla
58:

Bu memurda ne doymak bilmez.biz atanamiyoruz devlet bana asgari ucretle kadro versin omur boyu calisirim

7
15
yanıtYanıtla
Bozoklu haluk:

Sen alışmışsin sömürülmeye kaderin böyle. Yada bir doktora git kafandan muayene ol.

yanıt6
yanıt3
?:

ATMA, 3 GÜN SONRA MEYDANLARA İNER AÇIIIM DİYE BAĞIRIRSIN. GÜNÜN ŞARTLARINA GÖRE NEYSE HAKKIN ONU AL. O ZAMAN SÖZLEŞMELİ OL. AMA ÖNCE SÖZLEŞMELİ ÇALIŞAN BİRİNDEN BİLGİ AL.

yanıt2
yanıt2
:

ali sen çalışanların insanca yaşaması için ücret almalarına niçin karşı çıkıyorsun?Senin tuzun kuru sanırım. iş yerin falan mı var. insanları köle gibi çalıştırmak mı istiyorsun. burada söz konusu olan insanlar çok kazananlar değil. zaten tuzu kuru olsa kendi işinde çalışır. başka yerde çalışmaz.

yanıt0
yanıt0
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title