Haberler

30. İl Müftüleri İstişare Toplantısı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "İslam dünyası önemli sıkıntılar geçiriyor.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İslam dünyasının önemli sıkıntılar geçirdiğini belirterek, "Bu zorlukların neden başımıza geldiğini iyi analiz etmeliyiz. Bu zorluklardan çıkışın da yolunun medeniyetimizin ana ruhuna, özüne yeniden sarılmaktan geçtiğini bilmeliyiz" dedi.

Müezzinoğlu, kentteki bir otelde düzenlenen 30. İl Müftüleri İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesinin açıklandığı toplantıda, sıkıntının rahmet ve berekete dönüşmesinin insanların elinde olduğunu söyledi.

İlk emri olan "oku" olan bir anlayışın mensubu olduklarını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu.

"İslam dünyası önemli sıkıntılar geçiriyor. Bu zorlukların neden başımıza geldiğini iyi analiz etmeliyiz. Bu zorluklardan çıkışın da yolunun medeniyetimizin ana ruhuna, özüne yeniden sarılmaktan geçtiğini bilmeliyiz. İlim, irfan, hak ve adaleti ile insanı merkeze alan anlayışı dünyanın bütün insanlığına onurlu, başı dik şekilde sunabilecekken bugün ne yazık ki birileri, algı yönetimi yapanlar, gücü eline tutanlar bu medeniyetin en önemli dinamiğini, Müslümanların kanseri gibi tarif edecek kadar pervasızlaşabiliyorlar. Bu durumdan çıkış Müslümanların elindedir. Bu mağduriyetler ve sıkıntılardan çıkışın yolunu hep birlikte arayabiliriz."

"İnsanların birbirlerini sevmesi gerekir"

Müezzinoğlu, insanların birbirlerini sevmesi gerektiğini vurguladı.

Bir hekim olarak baktığında sağlığın ruhen ve fiziken sağlıklı olmaktan geçtiğini belirten Müezinoğlu, şöyle devam etti:

"Dünya Sağlık Örgütü de bunu söylüyor. İnancımızda da manen ve madden önemlidir ancak manen boş olunduğunda görüntüyü koysak özü kaybettiğimiz için ruhu zayıflattığımız için ne yazık ki o gücü dünyaya zulüm olarak sunanlara meydan kaldı. Gücü dünyaya zulüm aracı olarak sunanlara manen ve madden yanıt verilebilir. Hem ülkemiz hem milletimiz adına hem İslam coğrafyasındaki kardeşlerimiz adına hem de insanlık adına sorumluluklarımızı ilim, hak ve adaleti merkeze alarak yerine getirmeliyiz."

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ve Balkan ülkelerinin diyanet işleri başkanlarının katıldığı toplantıda, Edirne Müftülüğü İlahi Grubu da ilahiler okudu. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Müezzinoğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title