Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı KKTC'de Törenlerle Kutlanacak

30 Ağustos Zafer Bayramı, 93’üncü yıl dönümünde KKTC’de de törenlerle kutlanacak.

30 Ağustos Zafer Bayramı, 93'üncü yıl dönümünde KKTC'de de törenlerle kutlanacak.

KKTC'deki kutlamalar, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt'un başkent Lefkoşa Ortaköy'deki Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Gazinosu'ndaki tebrik kabulüyle başlayacak. Gün dolayısıyla başkent Lefkoşa'da Atatürk Anıtı ve Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda iki tören düzenlenecek. Lefkoşa Atatürk Anıtı'ndaki çelenk töreninde protokol sırasına göre çelenkler anıta sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekilecek. Tören, Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı'nın Anıt Özel Defteri'ni imzalamasıyla son bulacak.

Lefkoşa'daki ikinci tören Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda resmi geçit töreni ile olacak. Tören, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesi, tören birliklerinin denetlenmesi ve halkın bayramının kutlanması, bir subayın konuşması ve resmi geçitle tamamlanacak.

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yarın akşam büyükelçilik ikametgahında resepsiyon verecek. KKTC'deki büyük yerleşim yerlerinde de bayram tören ve etkinliklerle kutlanacak. Öte yandan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle KKTC'de örgütlü birçok kurum, kuruluş ve siyasi parti kutlama mesajları yayınladı. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

İlyas Bozkurt Kıbrıs Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title