Haberler

30 Ağustos Zafer Bayramı

ŞANLIURFA/MALATYA/ADIYAMAN/ Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Kilis'te, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

ŞANLIURFA/MALATYA/ADIYAMAN/ Şanlıurfa, Malatya, Adıyaman ve Kilis'te, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Şanlıurfa'da, Şehitlik Çamlık Anıtı'ndaki törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Güngör Azim Tuna, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Daha sonra Şanlıurfa Valiliğinde devam eden programda Vali Tuna, Tuğgeneral Köseali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi tebrikleri kabul etti.

Güngör Azim Tuna, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tüm Türkiye'de coşkuyla kutlamanın gururu ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehitleri minnet ve şükranla andıklarını ifade eden Tuna, "Bu ülke kolay kurulmadı, çocuklarımıza vereceğimiz bilinçle bu ülkenin nasıl kurulduğunu aşılamalıyız. Onlara vereceğimiz milli şuurla ve göstereceğimiz büyük hedeflerle ülkemizi en gelişmiş ülkeler arasında yükseltebiliriz. Her zaman dünya üzerinde ecdadımız insanların huzur için barış için mutlu olması için yeni bir şeyler ortaya koymak için, imar etmek için çalışmışlardır. Bugün hala eserlerini görebiliyoruz. Ayrılıklarımızı ve farklılıklarımızı bilip, ortak noktalarımızı her zaman ön plana çıkarmak için çaba göstermek mecburiyetindeyiz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi de tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, "Bu toplum, bu millet birçok zafere imza atmıştır. Bizler de bu zaferlere layık olma adına vatanımızın gelişmesi noktasında adımlar atıyoruz. Tüm milletimizin Zafer Bayramı kutlu olsun." diye konuştu.

Malatya

Malatya'da kent merkezindeki törende, Vali Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Toprak, Anıt Şeref Defterine şunları yazdı:

"Ne acıdır ki Mondros ve Sevr ile tescillenen Anadolu'da Türk varlığını imha planlarının günümüzdeki piyonları, içerisine sızdıkları onur timsali Türk Silahlı Kuvvetlerimizin o şerefli üniforması ile kendilerini kamufle etmiş ve 15 Temmuz 2016 tarihinde, korumakla mükellef oldukları aziz Türk milletinin silahıyla necip milletimizin istiklaline kast etmişlerdir."

Daha sonra Vali Toprak, Kocaoğlu ve Çakır ile valilikte tebrikleri kabul etti.

İnönü Caddesi'ndeki askeri geçiş töreninde Mustafa Toprak, Asım Kocaoğlu ve Ahmet Çakır, askeri araç üzerinden askeri birlikleri ve vatandaşları selamladı.

Törende 2. Odu Komutanlığından Muhabere Albay Süleyman Özcan, Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Battalgazi Cumhuriyet Anadolu Lisesinden 2 öğrenci de şiir okudu. Askeri birliklerin geçişinin ardından kutlama töreni sona erdi.

Şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi ise "idam istiyorum" diye bağırdı. Bu kişi, emniyet görevlileri tarafından ambulansa bindirerek alandan uzaklaştırıldı.

Adıyaman

Adıyaman'daki kutlamalarda Atatürk Anıtı'na, Vali Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Garnizon Komutan Vekili Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile CHP Adıyaman İl Başkanlığı tarafından çelenkler bırakıldı.

Jandarma Yarbay Vedat Kültür, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Törende daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çelenk konulmasının ardından Vali Abdullah Erin makamında tebrikleri kabul etti.

Kilis

Kilis'teki tören Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Buradaki Atatürk Anıtı'na Vali İsmail Çataklı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin ve Belediye Başkanı Hasan Kara tarafından çelenk konuldu ve saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Etkinliğin ardından Çataklı, Şahin ve Kara, valilikte tebrikleri kabul etti.

Kaynak: AA / Güncel

Şanlıurfa Adıyaman Politika Güncel Haberler

title