Haberler

3. Uluslararası Resort Turizm Kongresi (2)

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeler Birliği (AKTOB) ile Resort Dergisi tarafından düzenlenen 3.Uluslararası Resort Turizm Kongresi Antalya'da devam ediyor.
3.Uluslararası Resort Turizm Kongresi, Antalya'nın Kundu bölgesindeki Wow Kremlin...

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeler Birliği (AKTOB) ile Resort Dergisi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Resort Turizm Kongresi Antalya'da devam ediyor.

3. Uluslararası Resort Turizm Kongresi, Antalya'nın Kundu bölgesindeki Wow Kremlin Place Otel'de devam ediyor. Kongreye, Almanya Eski Başbakanı Gerhard Schröder, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, TUI Travel PLC CEO'su Peter Long, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ve çok sayıda turizmci katıldı.

3.Uluslararası Resort Turizm Kongresi'nde konuşan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Türkiye'de 2023 için 50 milyon turist ile 50 milyar dolar gelirin hedeflendiğini söyledi. Antalya'da önümüzdeki 5 yıl içinde turist rakamının 18 milyonu bulacağını belirten Ayık, şöyle konuştu: "Türkiye'nin rakamı muhtemelen 2018'de hedeflerini egale edebilir. 2023'te de muhtemelen çok daha üstünde bir takım rakamları görmemiz mümkün olabilir. Bunları yapabilmek için bazı değişikliklere ihtiyaç var. Kamunun ve siyasi otoritenin karar vermesi lazım. Türkiye bu sektörle yoluna devam edecek mi? Bu sektör desteklenmeye devam edecek mi? Sorun burada. Bu sorunun cevabını bulmak lazım. Siyasi irade, kamu bunu sağlarsa hedefi yakalarız."

Konuyla ilgili yapılması gerekenler hakkında bilgi veren TÜREFED Başkanı Osman Ayık sözlerini şöyle sürdürdü: "Turizmle ilgili yasa ve yönetmeliklerin bütüncül yaklaşımla geliştirilmesi, revize edilesi, sektörün sivil örgütlenmesini tamamlaması, planlama ve fiziki alt yapının daha doğru geliştirilmesi, turizm alan ve merkezlerinin toplam kalitesinin yükseltilmesi, termal, kış, kongre, spor ve sağlık turizmi alt ve üst yapısının desteklenmesi, sektörün ihtiyacı olan kalifiye insan gücüne yönelik çalışmaların artırılması,Bakanlıklar arasında koordinatör bakanlık kurulması gerekir."

KİŞİ BAŞI GELİR DÜŞÜYOR

Dünya turizm sektörünün geçen yılki büyüklüğünün 6,6 trilyon dolar olduğunu belirten Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise, bu rakamın 2023'te 13,8 milyar dolara, istihdamın 261 milyondan 338 milyona yükseleceğini belirtti. Türkiye'nin ABD ve Çin gibi dünyanın büyük pazarlarında 'yok' olduğunu hatırlatan Ateş, Türkiye'nin kişi başı turizm gelirinin ise rakiplerine göre düşük olduğunu kaydetti.

BU KEZ AKAYDIN BAKANI ELEŞTİRDİ

Geçen yılki kongreye katılamadığı için dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından eleştirildiğini belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ise şunları söyledi: "Hepinizden bir sene öncesi için özür ilerim. Türk turizminin en az yüzde 40'nın temsil edildiği Antalya'da toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katılmamasını eleştiriyorum. Bakan Çelik ile atandığından beri Antalya'da doğru dürüst hiçbir turizm toplantısında karşılaşmadım."

ABDURRAHMAN ARICI YANIT VERDİ

Başkan Akaydın'ın Bakan Çelik ile ilgili eleştirisine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı cevap verdi. Bakan Çelik'in EXPO için çıktığı yurt dışı seyahatinden bugün döndüğünü ve memleketi Adana'nın Büyükşehir Belediye Başkanı adayı açıklanacağı için Ankara'da olduğunu belirten Arıcı, bakanlığı adına toplantıya kendisinin katıldığını ifade etti.

Türkiye'de turizmin ana ürünü olarak görülen deniz, kum, güneş üçlüsünü göz ardı eden bir anlayışa sahip olmadıklarına değinen Arıcı, şunları söyledi: "Bunun kazandırdıklarının ve kazandıracaklarının farkındayız. Ana ürünleri destekleyen alternatifleri ön planda tutan projeleri geliştirmeye devam ediyoruz" Arıcı, Antalya'ya gelen 11 milyon turisti iç bölgelere aktarmayı hedeflediklerini, bunun içinde karayolu, hızlı tren projelerinin devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kongrenin ilk oturumunun ardından AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır'a Polonya'nın Antalya Fahri konsolosluğu belgesi verildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahman Arıcı Türkiye Akdeniz Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title