Haberler

Yakılarak öldürüldüğü iddia edilen Figen Çoban'ın ailesi hakim karşısına çıktı

Güncelleme:

Muğla'da eş cinayeti davasında kayınvalide tahliye edildi

Yakılarak öldürüldüğü iddia edilen Figen Çoban'ın ailesi hakim karşısına çıktı

Muğla'da eş cinayeti davasında kayınvalide tahliye edildi

MUĞLA - Muğla'nın Yatağan ilçesinde evinde yanarak hayatını kaybeden 3 çocuk annesi Figen Çoban'ın, eşi, kayınbiraderi ve kayınvalidesi tarafından yakılarak öldürüldüğü ileri sürülmüştü. Davanın ilk duruşması Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Olay, Yatağan'ın Yeşilbağcılar Mahallesi'nde 21 Ocak'ta meydana geldi. Yanarak hayatını kaybeden 3 çocuk annesi 40 yaşındaki Figen Çoban'ın, kendi üzerine benzin dökerek vücudunu ateşe verdiği iddia edilmişti. Jandarmanın araştırmasında, genç kadının ölümünden günler önce kendisine gelen bir mesaj nedeniyle eşi Mehmet Çoban ile tartıştığı öğrenildi. Bu gelişme üzerine jandarma ekipleri tarafından başlatılan soruşturmanın çerçevesi genişletildi. Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, olayla ilgili olarak sürdürdüğü soruşturma dahilinde cinayet şüphesi ile Figen Çoban'ın kocası ile toplam 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kocası Mehmet Emin Ata Çoban, kayınvalidesi Hatice Çoban, kayın biraderi Süleyman Çoban çıkarıldıkları ilk mahkemede tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Bugün görülen ilk duruşmada sanıklar Mehmet Emin Ata Çoban, Hatice Çoban, Süleyman Çoban ve ailenin komşusu Vahit Sarı'nın ifadeleri dinlendi.

Duruşmada Mehmet Emin Ata Çoban, "Ayın 14 ünde eşime gelen mesaj sonucunda tartıştık. Eşim ben yapmadım diye ağlıyordu. Ben olay anında evde değildim ben çarşıya inmiştim eşim evde kaldı. Aradan 15 dakika sonra kardeşim aradı. 'Abi yetiş yengem yanıyor' dedi. Ben de marketten son hızla eve geldim. Geldiğimde nabzı atmıyordu. Sadece karnından nefes alıyordu." diyerek kendisinin mağdur olduğunu söyledi.

Kayınvalide Hatice Çoban ise, "Biz çıntara gidecektik. Mesaj muhabbetinden gidemedik. Ben 2 gün önce düştüm gözüm mordu. Ben tam ilaçlarımı içerken dışarıdan sesler geldi. Çıktım baktım yangın her şey bitmişti. Ben ilk ifademi kabul etmiyorum. Olay yerindeki benzin olduğu belirtilen kovayı yaklaşık 20-25 kişi kokladı" diye konuştu.

kayın birader Süleyman Çoban ise, "Ben bu suçları kabul etmiyorum. Abim ile yengem tartıştı. Ben çocukların kıyafetlerini giydirdim. Ben çocuklarla odadayken yanık konusu geldi. Ben evin içini kontrol ettim. Bir şey bulamadım. Ata Berk aşağıya indi daha sonra bana 'amca' diye seslendi. Ben indim aşağıya baktım yengem yanıyor. Ben söndürmeye çalıştım. Komşumuz Vahit Sarı acaba araba mı yanıyor diye gelmiş: Hemen 112'yi aramasını söyledim. Hemen 112'yi aradık. 112 geldi olay bu şekilde oldu" ifadelerini kullandı.

Ailenin komşusu Vahit Sarı, "Ben evde kuzuyla uğraşırken ben Ataberk'in sesini duydum. Ben olay yerine geldiğim zaman Süleyman elinde hortumla su tutuyordu. Sonra 112'yi aradık. Hatice Çoban evindeydi. Ben oraya geldiğimde sadece Süleyman Çoban vardı" dedi.

Mahkeme tarafından duruşma ileri tarihe ertelenirken, verilen ara karada kayınvalide Hatice Çoban tahliye edildi. Koca Mehmet Emin Ata Çoban ve kardeşi Süleyman Çoban'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Hakim Muğla 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title