Haberler

Esnaf arkadaşlarının WhatsApp konuşmalarını gören kadın mahkemeye koştu! Paylaşımı yapanın 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Güncelleme:

İzmir'de gelinlik tasarımcısı Belma Ateş, esnaf arkadaşlarının bir WhatsApp grubunda kendi hakkında yaptığı paylaşımları görünce yıkıldı. Kardeşiyle olan fotoğrafının altına "Bunların en büyük çılgınlığı çırılçıplak kaftanla koşmak olur" yazıldığını gören Ateş, şikayetçi oldu. Grupta yer alan Volkan Y. hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İzmir'de şaka amaçlı kurdukları WhatsApp grubunda esnaf arkadaşı Belma Ateş (53) hakkında, bilgisi dışında paylaşımlar yaptığı öne sürülen Volkan Y. (38) hakkında 'zincirleme biçimde yazılı bir ileti ile hakaret' ve 'zincirleme biçimde özel hayata ilişkim görüntüleri ifşa etmek' suçlarından 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

FOTOĞRAFLARA YAPILAN YORUMLARI GÖRDÜ

İzmir'de yaşayan gelinlik tasarımcısı Belma Ateş, Volkan Y. ile kardeşinin çevre esnafıyla birlikte WhatsApp mesajlaşma platformunda eğlence amaçlı bir grupta yer aldıklarını öğrendi. Tesadüfen grupta şahsına ait fotoğrafların paylaşıldığını gören Ateş, esnaftan birinin telefonundan fotoğrafların altına yazılan yazıları okudu.

"BUNLARIN EN BÜYÜK ÇILGINLIĞI ÇIRILÇIPLAK KAFTANLA KOŞMAK OLUR"

Kardeşiyle olan fotoğrafının altına 'Bunların en büyük çılgınlığı çırılçıplak kaftanla koşmak olur' yazıldığını gören Ateş, siyasetçi Deniz Baykal ile anı olarak çektirdiği bir fotoğrafın da grupta, 'Deniz Baykal'ın kaseti kimleydi?' yazısıyla paylaşıldığını gördü. Karşılaştığı mesajlar nedeniyle hayrete düşen Ateş şikayetçi oldu. Ateş, şikayet dilekçesine WhatsApp grubundaki yazışmaların ve paylaşılan fotoğrafların ekran görüntülerini de ekledi.

Esnaf arkadaşlarının WhatsApp grubunda yazılanları gören kadın mahkemeye koştu! Paylaşımı yapanın 10 yıl hapsi isteniyor

"GÖRÜNCE TANSİYONUM ÇIKTI"

Grubun varlığından daha önce haberdar olduğunu anlatan Ateş, "Grubun varlığını daha önce esnaf arkadaşların 'Bir grupta geyik yapıyoruz' demelerinden biliyordum ama içeriğinin böyle olduğunu hiç tahmin etmiyordum. Abuk sabuk şeyler paylaşıyorlar. Daha önce bu gruptan çıkıp 'Benim eşim var, çocuğum var. Telefonumda bu mesajları görseler nasıl hesap veririm?' diyenler olmuş. Diğer esnafla oturduğumuz bir gün tesadüfen bu grupta kızımla olan fotoğrafımın paylaşıldığını gördüm. Kardeşimle, yeğenlerimle ve Sayın Deniz Baykal ile olan fotoğrafımı gördüm. Çok sinirlendim. Tansiyonum çıktı. Fotoğraflara baktığımda deli saçması, garip, ilginç ve hiçbir anlamı olmayan sapık mesajlar gördüm. O fotoğraflar benim şahsi sayfamda ekliydi. İçlerinden sadece birinin eşi benim sayfamda ekliydi. Şahsıma ait bir sürü özel fotoğrafların altına iğrenç, ahlaksızca ve sapık yazılar yazarak paylaşmışlar" diye konuştu.

Esnaf arkadaşlarının WhatsApp grubunda yazılanları gören kadın mahkemeye koştu! Paylaşımı yapanın 10 yıl hapsi isteniyor

"ARKADAŞLARIM 'SEN REZİL OLURSUN' DEDİ"

Yasal sürecin takipçisi olacağını belirten Ateş, "Olayı ben öğrenip de şikayet edeceğimi söylediğimde birileri araya girip 'Bunu büyütmeyelim özür dilesinler' dediler. Bu özürlük bir şey değil. Etrafımdaki kadın arkadaşlarım 'Sen rezil olursun, yapma' dediler. Kadınlar korkmasınlar. Bu durumun benimle alakası yok. Herkesin fotoğrafı var. Bununla tehdit edilemezsiniz. Bir çirkinliğe uğruyorsanız susmayacaksınız. Bu konuşmayı yaparken ben rezil olmuyorum. Bu durum benlik değil. Bir hastalıklı zihniyetin sonucu. Ben bunu dillendirmekten neden utanayım?" diye konuştu.

ŞÜPHELİNİN SAVUNMASI: ŞAKAYDI

Ateş'in şikayetinin ardından başlatılan soruşturma tamamlandı ve Volkan Y. hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede şüphelinin 'Canlı yayın' isimli WhatsApp grubunda müştekilere ait özel fotoğrafları, 'Belma abla satıyor galiba onları' ve 'Bunların çılgınlığı çırılçıplak kaftanla koşmak' şeklinde yorumlar ile paylaştığına vurgu yapıldı. Şüphelinin alınan ifadesinde gruptaki paylaşımların şaka amaçlı olduğunu ve cinsel saikle yapılmadığını söylediği de iddianamede yer aldı. Toplanan delillere ve alınan ifadelere göre savcı, Volkan Y.'nin 'zincirleme' biçimde yazılı bir ileti ile hakaret ve 'zincirleme biçimde özel hayata ilişkim görüntüleri ifşa etmek' suçlarından 10 yıla kadar hapsini istedi.

Esnaf arkadaşlarının WhatsApp konuşmalarını gören kadın mahkemeye koştu! Paylaşımı yapanın 10 yıla kadar hapsi isteniyor

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

İzmir 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (2)

Export 86:

Yaptıkların suç kabul edilemez tamam da 10 yıla kadar nedir adam vuranın 10 yıl yatmadığı ülkede edepsizce yorum yapan mı 10 yıl yatacak

191
44
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

Bari idam edinde olsun bitsin

16
14
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title