Haberler

Ümit Özdağ'dan Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili açıklama: 6 işçi topraktaki çatlağı görüp 'Burada çalışamayız' demiş

Güncelleme:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzincan'da çok sayıda işçinin göçük altında kaldığı maden sahasındaki toprak kayması ile ilgili çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Özdağ, "Sabah vardiyasının başında 6 işçi topraktaki çatlağı görüp 'Burada çalışmayız' demiş. Ve alanı terk etmiş. Bu 6 kişi bu şekilde kurtulmuş" dedi.

Erzincan'ın İliç ilçesinde toprak kayması felaketi yaşandı. Saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkiinde Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'nde toprak kayması meydana geldi. Meydana gelen olayda 9 kişinin göçük altında kaldığı açıklandı. Faciaya ilişkin Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan çok konuşulacak iddialar geldi. Sabah vardiyasındaki işçilerin topraktaki çatlağı gördüğünü öne süren Özdağ, o işçilerin "Burada çalışamayız" diyerek alanı terk ettiğini söyledi.

Ümit Özdağ'dan Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili açıklama: Topraktaki çatlağı sabah vardiyasındaki işçiler görmüş

ÖZDAĞ: 6 İŞÇİ TOPRAKTAKİ ÇATLAĞI GÖRÜP 'BURADA ÇALIŞAMAYIZ' DEMİŞ

Özdağ'ın açıklamaları şu şekilde: "İliç'te yaşanan felaket göz göre göre olmuş. Sabah vardiyasının başında 6 işçi topraktaki çatlağı görüp burada çalışmayız demiş. Ve alanı terk etmiş. Bu 6 kişi bu şekilde kurtulmuş.

Kesinleşmiş 9 kişi göçük altında. Olay vardiya değişim saatinde olmuş. Kırıcılar ve kamyonların olduğu sahada olmuş. 150-200 kişinin bulunabileceği bir saha orası ve henüz tespit edememişler oradaki insan sayısını" dedi.

Ümit Özdağ'dan Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili açıklama: Topraktaki çatlağı sabah vardiyasındaki işçiler görmüş

ÖZDAĞ: 25 HAZİRAN 2022'DE İKTİDARI UYARMIŞTIK

Özdağ, bir başka paylaşımında ise, "Erzincan İliç'te yaşanacak felaket konusunda 25 Haziran 2022'de iktidara uyarmıştık. Maden kısa bir süre için kapandı. Sonra tekrar açıldı. Ve bugün çok büyük bir doğa soykırımı yaşanıyor" dedi.

Ümit Özdağ'dan Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili açıklama: Topraktaki çatlağı sabah vardiyasındaki işçiler görmüş

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Zafer Partisi Ümit Özdağ Erzincan Maden Gündem 3.Sayfa Yaşam Haberler

500

Yorumlar (7)

Güray Dilli :

En öncelikli davranış işçilere düşüyor veya onları çalıştıracak olana. İş ve İşçi Güvenliği olmayan yerde çalışılmaz. Onları çalışmak zorunda bırakan nedenler nedir. Burası yıllardır faaliyette ve şirket ülkenin çeşitli yerlerinde aramalar yapmış. Burası her önüne gelenin arama yapacağı yer mi ? Bu nasıl sorumluluk anlayışı. Çevre Bakanlığı mı ilgili..

33
3
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Memleketi cokertiyorlar sen iscilerden bahsediyorsun isciler verilen zararin deve uzerindeki tuy kadaridir

yanıt27
yanıt13
Sebati Can:

Felaketler, kazalar hep geliyorum diyor. Ama patronların ve avanelerinin para hırsı bitmiyor. Soma, Amasra maden kazalarında da aynı durum vardı!

23
5
yanıtYanıtla
10 Kaplan:

Umit ozdag. Bu bilgiye herkesten önce nasıl ulaştınız.

11
5
yanıtYanıtla
10 Kaplan:

6 işçiden birini ekrana çıkartıp konusturmakla mükellefin ispatla şimdi.

yanıt12
yanıt7
Alper TÜREL:

Varol Syn. Prof.Dr. Ümit Özdağ 2 yıl önce uyardı ancak kimse dikkate almadı.

13
3
yanıtYanıtla
ramazan köksal:

Allah bir daha yaşatmasın. ABD Kanada ve yerli şirket ortak Anlaşma da çıkarılan altın miktarı beyana bağlıdır diyor Şirket ne derse o yani.bin çıkarip yüz çıkardım dese de kabul ediliyor yani Cikarilanin yüzde sekizi devletin. Sonra aylık beş adet çeyrek altina işçi calistir. Onlarida böyle ölüme yolla. Pes yahu...

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title