Haberler

Trabzon'un Araklı ilçesinde kurt saldırıları can sıkıyor

Güncelleme:

Trabzon'un Araklı ilçesinde son bir aydır artarak yaşanan kurt saldırıları küçükbaş hayvan üreticilerini canından bezdirdi. Besiciler zararlarının 300 bin TL'yi geçtiğini belirterek yetkililerden çözüm istiyor.

Trabzon'un Araklı ilçesinde son bir aydır artarak yaşanan kurt saldırıları küçükbaş hayvan üreticilerini canından bezdirdi. İlçede son bir ay içerisinde toplam 52 adet küçükbaş hayvan ahırlarında kurt saldırıları sonrasında telef olurken, 8 hayvan ise bu saldırılardan yaralı kurtuldu. Besiciler zararlarının 300 bin TL'yi geçtiğini belirterek yetkililerden bu duruma bir çare bulunmasını istedi.

İlçede son saldırı gece Yolgören mahallesi Küçükdere mevkiinde yaşandı. Gece saat 02.00 sıralarında Sabri Bal isimli hayvan yetiştiricisi ahırından gelen sesler üzerine hayvanlarının yanına koştu. Ahırdaki koyunlarının büyük bölümünün telef edildiğini ve bir kurdun gecenin karanlığında yıldırım gibi ahırdan kaçarak uzaklaştığını gördü.

Bir koyun canını ahırdan kaçıp fabrikaya sığınarak kurtarmış

11 küçükbaş hayvanının telef olduğunu, 8 hayvanının da yaralandığını belirten Bal, bir yaralı hayvanının da ahırdan kaçarak yakındaki DoğuPen Fabrikası'na sığındığını söyledi. Araklı ilçe merkezine çok yakın bir mesafede gerçekleşen kurt saldırısının şaşkınlığını yaşayan yöre halkı, sıranın yakında hayvanlarından kendilerine veya çocuklarına gelmesinden korkuyor. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Trabzon Araklı Tarım Çevre Güvenlik 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title