Haberler

Trabzon'da baba ve kızına telefon tuzağı: Ücreti geri ödeyeceğiz diye 180 bin lira dolandırdılar

Güncelleme:

Trabzon Ortahisar'da bir baba ile kızına kendilerini telefonda banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar, "Kredi sigortasını geri ödeyeceğiz." yalanıyla 180 bin liralık kabus yaşattı. Dolandırılan baba ve kızı polise durumu ihbar ederken, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bir baba ile kızı telefon dolandırıcılarının sözüne kanarak 180 bin lirasından oldu. Telefonda kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan dolandırıcılar "Çektiğiniz banka kredisinin sigorta ücretini geri ödeyeceğiz" sözüyle baba ve kızını tuzaklarına düşürdü.

Ortahisar'a bağlı Gülbaharhatun Mahallesinde yaşanan olayda Ş.U. (65) ve kızı B.U. (28) aldıkları telefonla banka görevlisi olduğunu söyleyen dolandırıcıların "Çektiğiniz banka kredisinin sigorta ücretini geri ödeyeceğiz." teklifiyle karşılaştı.

DOLANDIRICILAR PARAYI HESAPTAN HESABA HAVALE ETTİRDİLER

Dolandırıcıların yalanına kanan baba ve kızı, telefonlarına gelen mesaj kodlarını ve hesap bilgilerini şüpheliye gönderdi. Ş.U. hesabını kontrol ettiğinde 200 bin TL tutarında kredi çekildiğini ve bu paranın 180 bin TL'sinin kızı B.U.'nun hesabına aktarıldığını gördü.

TELEFONA ULAŞAMAYINCA GERÇEĞİ ANLADILAR

İşlem sonrası B.U.'yu arayan dolandırıcılar, parayı başka bir hesaba çıkartmasını istediler. B.U.'nun parayı istenilen hesaba aktarmasının ardından tekrar kendilerini arayan dolandırıcıyı arayan baba ve kızı kendisine ulaşamayınca gerçeği anlayarak polis karakoluna başvurdu. Polis ekipleri şüphelinin tespiti için çalışma başlatırken, olayla ilgili inceleme sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Ortahisar Trabzon Banka Baba Dolandırıcılık Güvenlik Suç 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

Hayri :

Kimse yatağında uyurken dolandırılamaz olaylara katılıyosunuz oraya buraya onay gelen kodu gönder kişisel bilgileri ver sonra aa dolandırıldım allah bilir sigorta alacakları bile yoktur bunların devlet herkezin başına bir polis mi dikecek biraz bişeyler öğrenin bilgilenin

53
7
yanıtYanıtla
ismail Baytar:

Başına gelmeden anlayamazsın.

yanıt5
yanıt1
ismail Baytar:

Başına gelmeden anlayamazsın kınamakmkolay.

yanıt1
yanıt2
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title