Haberler

Zeytin Dalı Harekatı bölgesine sızmaya çalışan terörist kıskıvrak yakalandı

Güncelleme:

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu, terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG mensubu Mehmet Kılıç'ı Zeytin Dalı Harekatı bölgesine sızmaya çalışırken yakaladı. Teröristin 2019'da da Şırnak Uludere'deki karakola sızma faaliyetine katılan teröristler arasında olduğu ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG üyesi "Rızgar Amed" kod adlı Mehmet Kılıç, Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu tarafından Zeytin Dalı Harekatı bölgesine sızmaya çalışırken yakalandı.

ZEYTİN DALI BÖLGESİNDE EYLEM YAPACAKTI

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın teknik desteği ile terörist Mehmet Kılıç'ın Zeytin Dalı Harekatı alanında eylem girişiminde bulunacağı tespit edildi. Suriye Milli Ordusu güçleri, PKK/KCK-PYD/YPG mensubu Kılıç'ı bölgeye sızma girişimi sırasında sağ olarak yakaladı.

Terörist Kılıç'ın örgütün 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Şırnak Uludere Karaçalı Karakolu'na yönelik gerçekleştirdiği sızma faaliyetinde de yer aldığı belirtildi.

ÖRGÜTE AKRABALARI VASITASIYLA KATILDI

"Rızgar Amed" kod adlı Mehmet Kılıç, PKK/KCK'ya Mayıs 2015'te Muş Şenyayla kırsalında ikamet eden akrabaları vasıtasıyla katıldı. Askeri ve ideolojik eğitimlerini tamamlaması akabinde sırasıyla örgütün Irak Metina ve Gare alanlarında görev yaptı. 2018'de örgütte sözde silahlı mücadeleye katıldı. 2019'da TSK tarafından gerçekleştirilen hava operasyonunda yaralanan terörist, 2020'de örgüt tarafından Rojava alanında görevlendirildi. Terörist Mehmet Kılıç hakkında Muş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "terör amaçlı örgüte üye olma" suçundan yakalama kararı bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Suriye Milli Ordusu Mehmet Kılıç Türkiye Uludere Şırnak Suriye Zeytin YPG Kck PKK Suriye Güvenlik Terör 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (50)

haksız mıyım:

cehp genel merkezi bu haber üzerine yas ilan eder artık:))

393
1308
yanıtYanıtla
Erkut Celep:

Hep haksizsin kardesim sen

yanıt954
yanıt154
The Nomad:

Ne haksızı adam bile değilsin

yanıt937
yanıt132
KARAYEL:

… yok kurban seni ve aileni ağırlamak için hazırlık yapıyoruz, yapacağız.

yanıt16
yanıt28
virtueslife:

cehape kadar başınıza daş düşsün.

yanıt0
yanıt1
tamer topaloglu:

Ne gereksiz bir varlıksın. Parayla bile bu yorumu yazdıramazlar ülkesini seven kişiye. Eğitim sisteminin okuma yazma öğretmemesi kişisin gerçekten

yanıt817
yanıt13
Vatansever:

Kişi sevdiğinin sevdiğini de sever Selahattin Demirtaş'a Selam gönderenler bu haşerelere de selam göndermiştir Ne fark eder

yanıt0
yanıt0
haksız mıyım:

zorba solakların ne kadar terbiye yoksunu olduklarını altta yaptıkları yorumlara bakan görür. terbiye, bunların semtine bile uğramaz...ama artık ben bunlara aynı moddan yazmıcam. ne kadar tahrik ederlerse etsinler

yanıt7
yanıt6
Nayci İbrahim:

Sarı torbada daha güzel poz verirdi ama olmamış ki:)

357
18
yanıtYanıtla
Alkurt:

Gebertin lešleri

298
18
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title