Haberler

Gaziantep'teki feci kazaya neden olan otobüs nasıl devrildi? Yaralı yolcu her şeyi anbean anlattı

Güncelleme:

Gaziantep'te yolcu otobüsünün devrildikten sonra sürüklenerek başka bir trafik kazasına yardım edenlere çarptığı ve 16 kişinin can verdiği kazayı yaralılar anlattı. Otobüste bulunan bir yolcu, "Kaza yapan araçtan akan sıvı nedeniyle otobüs kaydı. Kayan otobüs kazanın yapıldığı alandakilere çarptı" dedi.

Tarsus-Adana- Gaziantep Otoyolu'nda bir aracın şarampole devrildiği kaza nedeniyle bölgeye ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi. Yoldan geçen canlı yayın aracındaki gazeteciler de kazazedelere yardım etmek için yol kenarında durdu. Kaza yerinden yaklaşık 200 metre geride devrilen ve kayan yolcu otobüsü, müdahale eden ekiplere ve İhlas Haber Ajansının (İHA) canlı yayın aracına çarptı. Çarpmanın etkisiyle ortalık savaş alanına döndü. Feci kazada 16 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi yaralandı. Hayatını kaybedenler arasında 3 itfaiye personeli, 4 sağlık personeli ve 2 gazeteci yer alıyor.

Son dakika haberi: Gaziantep'te 16 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralananlar olay anını anlattı Açıklaması

YARALILAR VE GÖRGÜ TANIKLARI OLAY ANINI ANLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İletişim Daire Başkanlığında kameraman olarak çalışan ve Nizip Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Bekir Özdemir, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde giderken yol kenarında kadınların el kol hareketi yaptığını, kaza olduğunu gördüklerini ve yaralılara yardım etmek için durduklarını belirtti.

Son dakika haberi: Gaziantep'te 16 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralananlar olay anını anlattı Açıklaması

"OTOBÜS GELİYOR KAÇIN"

Bir aracın dereye uçtuğunu, bir kişinin hayatını kaybettiğini gördüklerini, bir kişiye de yardım ettiklerini anlatan Özdemir, "112'yi, polisi aradık. Yaralıyı ambulansa yerleştiriyorduk. Ben yer yok diye ambulansın önünden dolanıyordum. Döndüğüm an kafamı kaldırdım yolcu otobüsünün yalpalayarak geldiğini, devrildiğini gördüm. 'Otobüs geliyor kaçın' diye bağırdım, sonrasını hatırlamıyorum. Büyük ihtimalle çarpmayla ambulans bana vurdu." diye konuştu.

Son dakika haberi: Gaziantep'te 16 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralananlar olay anını anlattı Açıklaması

"MUHTEMELEN AMBULANS ÜSTÜMÜZDEN GEÇTİ"

Aynı hastanede tedavi altına alınan ve yolda meydana gelen kazaya müdahale eden polis memuru İbrahim Halil Şen, kaza yerine vardıklarında tüm tedbirleri aldıklarını, bir ağır yaralıyı çıkardıklarını, bu sırada otobüsün devrilerek kayarak geldiğini gördüğünü belirtti. Birisinin bağırarak bir arabanın geldiğini söylediğini, kendisini bariyerlerden dışarı attığını ifade eden Şen, "Muhtemelen bariyerin üzerinden kayıp ambulans üstümüzden geçti." dedi.

Gaziantep'teki feci kazaya neden olan otobüs nasıl devrildi? Yaralı yolcu her şeyi anbean anlattı

"SIVI YÜZÜNDEN KAYAN OTOBÜS ALANDAKİLERE ÇARPTI"

Yolcu otobüsünde bulunan Muhsin Çelik (34) ise İstanbul'dan Diyarbakır'a yolculuk yaptığını, yol üzerinde kaza olduğunu ve sağlık ekiplerinin kazaya müdahale ettiğini gördüğünü söyledi. Çelik, "Kaza yapan araçtan akan sıvı nedeniyle otobüs kaydı. Kayan otobüs kazanın yapıldığı alandakilere çarptı. Benim bilincim kapalı değildi ve ben kendim kaza yapan otobüsten çıktım. Yol kenarına gittim. Ekipler, otobüsteki yolcuları çıkartıyordu. Sonra bizi Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi'ne getirdiler, durumum şu an iyi." şeklinde konuştu.

Otobüs yolcularından Serhat Tanrıkurt ise İstanbul'dan Diyarbakır'a gittiğini, otobüsün sarsılmaya ve sürüklenmeye başladığını, daha sonrasını ise hatırlamadığını belirtti.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

Nizip Devlet Hastanesi Devlet Hastanesi Gaziantep Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

Başka Murat:

Olaya bak Uganda da olmaz bu. Madem kaza var, yol da kaygan madde var neden güvenli mesafe de de araclar durdurulmadı?

225
26
yanıtYanıtla
Arman Usa:

Dogru soyluyorsun ya ilk yardim ekiplerinin yeterli bilgisi yok, yada sorumsuzluk var. madem yerde kaygan bir sivi var yol cok daha oncesinden kapatilmaliki 1 can kaybiyla bugu noktalayalim. 15 da can gitti birkac is bilmez insan yuzunden

yanıt152
yanıt19
bekir yapici:

Allah ölenlere rahmet yaralilara sifa versin ama yine insan hatasindan bilgisizlik ve ihmalden kaynaklanan bir kaza oldugu acik halbuki güvenlik güclerinin itfaiyenin aninda tüm cagdas modern ülkelerde oldugu gibi aninda yolu emniyete almalari ve polisin itfaiyenin bir bölümünün yolu kapatmaya odaklanmalari gerekirdi.

161
10
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Allah rahmet eylesin çok üzüldük.Pratik bilgiye göre önlem değilde panikle yardım etmek için çaba sarf edilmiş ve maalesef onlarca masum kardeşimiz vefat etmiş Allah rahmet eylesin

16
2
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Terör saldırısınıda olabilir

3
11
yanıtYanıtla
Emir İzmir:

Ambulans'tan önce trafik gelip yol emniyetini, kaza yeri emniyetini alması, emniyet alındıktan kazaya sağlık ve itfaiye müdahale etmelisi gerekli. Ambulans yol emnyeti alınmasını beklese ölen ölür ambulansa ihtiyaç kalmaz.

9
2
yanıtYanıtla
Emir İzmir:

Gelişmekte olan ülkelerde bu tür kazalar sık olur. Geçmiş yıllarda Van'da çığ kazası olmuş, çığ emniyeti alınmadan kurtamaya giden, başlayanlar da ikinci çığın altında kalmıştı. Operasyon karlar eridikten sonra tekrar başlamıştı.

4
4
yanıtYanıtla
Ramazan HARUN ALTUNTAŞ:

Allah rahmet eylesin sabır versin ailelerine inşallah ama bu yolda otobüsler 120 nin altına gitmiyor ve sıcaktan dolayi araçlar kayıyor ecel işte geldiği zaman hersey lafta kalıyor allah acil şifalar versin yaralılara

0
3
yanıtYanıtla
Tramay Trafik Bilinci:

20 Ağustos 2022 tarihinde Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarında yaşanan can kayıpları bir kez daha TRAFİK CANAVARININ HİÇ ŞAKASI OLMADIĞINI bizlere anlattı. 2019 yılından buyana Tramay Türkiye Trafik Kazası Mağdurlarına Yardım ve Trafik Bilincini Yaygınlaştı

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title