Haberler

Çarptığı kuryenin ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ilk duruşması 16 Ocak'ta yapılacak

Güncelleme:

İstanbul'da motokurye Yunus Emre Göçer'in hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Mahmud'un yargılanmasına 16 Ocak 2024'te başlanacak.

İstanbul Fatih'te motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne neden olduğu iddia edilen Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun 6 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına 16 Ocak 2024'te başlanacak.

KAZANIN ARDINDAN YURT DIŞINA KAÇTI

Fatih'te 30 Kasım tarihinde Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud, Somali Konsolosluğu'na ait koruma kararı bulunan araçla motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'e (38) çarpmış, ağır yaralanan Göçer kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kazanın ardından şüpheli Mohamud ise önce polis merkezinde ifadesinin ardından serbest bırakılmış, daha sonra yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmıştı. Bu sırada vefat haberiyle birlikte şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmış ancak şüphelinin 2 Aralık 2023'te Türkiye'den ayrıldığı tespit edilmişti.

Çarptığı kuryenin ölümüne neden olan Somali cumhurbaşkanının oğlunun ilk duruşması 16 Ocak'ta yapılacakYunus Emre Göçer

ÖLEN KURYENİN EŞİ ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede ise Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi raporunda şüphelinin asli kusurlu, Göçer'in ise tali derecede kusurlu olduğu belirtilmişti. Ayrıca müşteki Öznur Göçer'in 13 ve 15 Aralık tarihlerinde alınan beyanlarında şüpheliden şikayetçi olduğunu ancak 20 Aralık'taki ifadesinde ise 'bu aşamada herhangi bir şikayetinin bulunmadığını' söylediği kaydedilmişti.

Çarptığı kuryenin ölümüne neden olan Somali cumhurbaşkanının oğlunun ilk duruşması 16 Ocak'ta yapılacakGöçer'in eşi

İLK DURUŞMA 16 OCAK'TA

Şüpheli Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un 'taksirle ölüme neden olma' suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talebiyle yargılanmasına İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 16 Ocak 2024 saat 11.45'te başlanacak.

Çarptığı kuryenin ölümüne neden olan Somali cumhurbaşkanının oğlunun ilk duruşması 16 Ocak'ta yapılacak

NE OLMUŞTU?

Avrasya Tüneli'nin Aksaray çıkışında 30 Kasım'da meydana gelen kazada ağır yaralanan motokurye Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu. Zanlının kusur durumu için savcılıkça istenen bilirkişi raporunda, araç sürücüsünün "asli kusurlu" olduğu tespiti yer almıştı.

Çarptığı kuryenin ölümüne neden olan Somali cumhurbaşkanının oğlunun ilk duruşması 16 Ocak'ta yapılacakSomali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud

MAHMUD HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Raporda ifadesine yer verilen şüpheli ise Göçer'in kullandığı motosikletle bir anda sinyal vermeden frene basıp sağa dönüş yaptığını, kendisinin de frene bastığını ancak duramayıp motosiklete çarptığını belirtmişti. Soruşturma kapsamında, araç sürücüsü Muhammed Hasan Şeyh Mahmud hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Öte yandan savcılık, kazaya ilişkin ilk kusur tespiti yaparak araç sürücüsü hakkında "kusursuzluk raporu" veren polisler ve sosyal medyada yer alan polis memurlarının Göçer'in eşini arayarak intihar ettiğini söylediği iddiasına ilişkin de resen soruşturma başlatmıştı.

SOMALİ CUMHURBAŞKANI TAZİYELERİNİ İLETMİŞTİ

Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Mohamed Nur, 18 Aralık'ta Göçer ailesinin avukatı Iyaz Çimen'in ofisini ziyaret etmişti. Somalili Bakan aracılığıyla telefon açan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ise taziyelerini iletmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Yunus Emre Yunus Emre İstanbul Somali Uluslararası İlişkiler Trafik Kazaları Hukuk 3.Sayfa Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Çınar Saraç:

Göstermelik duruşma , ölen kişinin ailesi aldı yüz binlerce doları şikayetçi olmadı vazgeçti vs olan ölene oldu

11
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title