Haberler

Sarıyer'de kiracısını bıçaklayan adam saldırmama sözü vererek tahliye oldu

Güncelleme:

İstanbul Sarıyer'de ev sahibiyle kiracı arasında ücret tartışması "evimden çık" kavgasına dönüştü. Otobüs durağında kiracısını bekleyen ev sahibi, sol bacağından bıçaklayarak yaraladı. Olayla ilgili davada mahkeme başkanının 'Tahliye edilirsen ne yapacaksın? Müştekiye saldıracak mısın?' diye sorduğu sanık 'Hiçbir şey yapmayacağım' dedi. Duruşmada sanığın tahliyesine hükmedildi.

Sarıyer'de ev sahibi, kira konusunda anlaşamadığı ve aralarında 'tahliye davası' sürdüğü öne sürülen kiracısını otobüs durağında bekleyip sol bacağından bıçakladı. Olayla ilgili duruşmada mahkeme başkanının "Tahliye edilirsen ne yapacaksın? Müştekiye saldıracak mısın?" sorusuna "Hiçbir şey yapmayacağım." yanıtını veren ev sahibi tahliye edildi.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamada mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, olaydan öncesanık Kerem Gürgensuyu'nun, müşteki Serkan Kaptan'ın evine geldiğini ve yaşanan olayları gerekçe göstererek sanığın eylemlerinin 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçuna dönüşebileceğini ve bu yüzden yargılamanın Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılması gerektiğini talep etti. Mahkeme ise bu talebi kabul ederek görevsizlik kararı verdi ve dosya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

"HER KAPI ÇALINDIĞINDA KIZIMIN PSİKOLOJİSİ BOZULUYOR"

Duruşmada müşteki Kaptan'ın eşi Melahat Kaptan tanık olarak dinlendi. Kaptan, olay günü 4 yaşındaki kızıyla evdeyken kapının tekmelenmeye başlandığını söyleyerek, "Sanık 'çık dışarı Serkan, ben ev sahibinizim, kocan nerede, sizi öldüreceğim' diye bağırıyordu. Kapıyı açmadım, ona aşağı inmesini ve cama çıkacağımı söyledim çünkü o sırada kızımla evde tektim. Sanık aşağı indi, sonra 'sen kimsin ki kapıma geliyorsun' diye bağırdım. O da 'ben ev sahibinizim, kocan nerede, sizi öldüreceğim, çıkın evimden' dedi. O sırada polis geldi. Polisi aradıktan sonra eşimi aradım, daha sonra eşim geldi.

Polisler giderken bize 'şikayetçiyseniz ifade verin' dediler. Daha sonra biz evden çıktık, kapımızın biraz ilerisindeki durakta sanıkla karşılaştık. Bu arada sanığın yüzünü daha önce hiç görmemiştim. Sanık duraktayken üzerimize doğru gelmeye başladı. Eşim kendisine saldırmadı. Eşime 'gitme' dedim, o sırada yağmur yağıyordu, ben yere düştüm. Eşim beni kaldırırken sanık eşimi bıçaklamaya başladı, sonra da kaçtı. Eşim hastaneye götürüldü, günlerce yoğun bakımda kaldı. Bacağının kesilme durumu oldu, 3 gün yoğun bakımda kaldı. Hepimizin psikolojisi bozuldu, kızım bu olayı hala atlatamadı. 4 yaşındaki kızımın hala kapı çaldığında psikolojisi bozuluyor, her sabah eşim işe giderken 'babama bir şey olacak' diye ağlıyor, gitmesini istemiyor" şeklinde konuştu.

"SESİMİ YÜKSELTTİM AMA BANA KÜFRETTİ"

Duruşmada savunma yapan sanık Kerem Gürgensuyu ise şunları söyledi:

"Bunların hepsi yalan, kurgulaştırılmış senaryo. Aşağıdan tamam, sesimi yükseltmiş olabilirim ama tanık da bana küfretti. Otobüs beklerken saldırıya uğrayan bendim, müşteki görüp bana saldırdı. Kendini koruyan bendim, ilk saldıran ben değildim, ben kendimi savundum. Tanık, bir hanıma yakışmayacak küfürler etti, keşke onları da kaydetseydi. Ben orta yolu bulamayacağım anlayınca otobüs durağına gidip otobüs bekledim. 20-25 dakika sonra müşteki gelip bana saldırdı. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

"KİMSENİN ÜZGÜN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Eve gelene kadar sanığın durakta kendisini beklediğini düşündüğünü belirten müşteki Serkan Kaptan, "Eşimi kaldırmak için arkamı döndüm, yüzümü döndüğüm sırada o 3 bıçak darbesini yedim. Çok şükür buradayım ama bunun sebebi işinin ehli 2 doktorla karşılaşmış olmamdı. Yoksa hafif yaralama olduğu için sapasağlam burada değilim. Karşı taraftan 'biz üzgünüz' diye bir şey de almadık, kimsenin üzgün olduğunu düşünmüyorum. Ne telefon ne mesaj aldık" ifadelerini kullandı.

Duruşmada sanık avukatı, müvekkilinin beklerken saldırıya uğradığını, olayın kesinlikle kendini koruma eylemi olduğunu söyleyerek tahliyesini ve beraatını talep etti. Müşteki avukatı Dilara Sevimli ise olayın planlandığını belirterek, "Sanık neden bıçakla müvekkilin evine geliyor? O gün müvekkil evinde olmuş olsaydı bu hadise evde yaşanacaktı. Müvekkil ölümden dönmüştür, tutukluluk halinin devamına karar verilsin. Müvekkilin can güvenliği bulunmamaktadır, tahliye olduğunda olacaklardan biz sorumlu değiliz" ifadelerini kullandı.

"TAHLİYE EDİLİRSEN NE YAPACAKSIN?"

Mahkeme başkanı: "Tahliye edilirsen ne yapacaksın? Müştekiye saldıracak mısın?"Mahkeme başkanı ara kararını açıklayacağı sırada sanık Gürgensuyu'na dönerek, "Tahliye edilirsen ne yapacaksın? Müştekiye saldıracak mısın?" diye sordu. Sanık ise "Hayır efendim, böyle bir şey olmayacak. Hiçbir şey yapmayacağım" ifadelerini kullandı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Kerem Gürgensuyu'nun '200 metre mesafeden fazla yaklaşmama' şartıyla tahliye edilmesine karar verdi. Sanık hakkında ayrıca yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri de uygulayan heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

NE OLMUŞTU?

Sarıyer'de 17 Mayıs 2023'de iddiaya göre Kerem Gürgensuyu (40), ev kirası konusunda anlaşamadığı için husumetli olduğu ve babası ile aralarında 'tahliye davası' devam eden babasının kiracısı Serkan Kaptan'ı otobüs durağında bekleyerek sol bacağından bıçakladı.

Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede ise Gürgensuyu'nun 'silahla kasten yaralama' suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İstanbul Sarıyer 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (23)

Export 86:

İlkokul çocukları gibi burdan çıkarsan ne yapacaksın ne demek adamı bıçaklamıl cezası neyse onu ver ceza alması illa öldürmesi mi lazım.

408
11
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Devlet görevini yapmazsa millette kendi yapar bi4r mahkeme 3 sene sürermi

266
13
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Olması , adalet yine yara aldı. Bu nasıl bir anlayıştır , salıvermek ne demek. Adam akıllı bir ceza alsın ki bir daha tevessül bile edemesin. Çok yazık

228
5
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Sebebi tutukluluk suresi alacagi cezadan fazla idi onun uzerini örtmek icin boyle bir perdah cektiler

yanıt2
yanıt0
Hacı Şembeki:

Türkiyede Güvenin en az olduğu kurum...Bence Yargı

134
1
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Tecavüzcülere de aynı tarife lüften uygulanmasın. ''Bir daha yapmayacağım.''derlerse eğer. Avukatlar için örnek teşkil edecek ya.! Teessüf ederim.

125
5
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Tecavüzcüler derken ?

yanıt1
yanıt15
Narter Nart:

Cahil değilsin... Neden soruyorsun. Bildiğin şeyler...

yanıt17
yanıt7
o zen:

Bu kararları kim veriyor böyle saçmalık mı olur ya. Adam öldürmeye teşebbüs etmiş. Çocuk gibi tembihleyerek serbest bırakıyorlar. Suçluların, kötü insanların adaletten korkusu kalmadı nerede adalet yeter ya yeter iyice suyunu çıkardınız. Adam motokuryeyi katlediyor serbest niye falancanın oğlu o. Biri Trafik polisini şehit ediyor 5 ay sonra serbest niye falancanın filanı o torpilli. Yazık oldu bu ülkeye

115
2
yanıtYanıtla
Tamer Çakır:

bıçaklıyan tanıdık bir sima galiba

84
1
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title