Haberler

Ramazan hoca cinayetinde iddianame hazırlandı: Sanığa müebbet hapis istemi

Güncelleme:

Diyarbakır'da "Filozof Ramazan" lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i, İstanbul'da işlettiği çay ocağında öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Erkan Baykut hakkında "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde çay ocağı işleten Ramazan Pişkin'in, 31 Ocak'ta iş yerinde uğradığı bıçaklı saldırıda öldürülmesine ilişkin tutuklanan Erkan Baykut hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Maktulün kardeşi Mehmet Pişkin'in sanıktan şikayetçi olduğu aktarılan iddianamede, sanık Baykut'un "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.

EVİNİN BANYOSUNDA YAKALANDI

İddianamede, olay günü polise kesici ve delici alet yaralaması olduğu yönünde ihbar yapılması üzerine "Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın Yeri" isimli iş yerine gidildiğinde, Pişkin'in bıçakla yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı bilgisi alındığı belirtildi. Bu kapsamda soruşturma işlemlerine başlandığı aktarılan iddianamede, Pişkin'in kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği kaydedildi.

İddianamede, incelenen güvenlik kamerası görüntülerine göre olay yerinden kaçan sanık Erkan Baykut'un toplu taşıma aracı kullanarak Beyoğlu'ndaki ikametine gittiği, adrese giden polis ekiplerinin sanığı evinin banyosunda saklanırken yakaladığı kaydedildi.

Ramazan hoca cinayetinde iddianame hazırlandı: Sanığa müebbet hapis istemi

"TANIDIĞIM KİŞİ ZANNETTİM"

İddianamede, sanık Baykut'un polis merkezinde alınan ifadesinde, maktul Pişkin'i tanımadığını, Saboor Muradı ismiyle tanıdığı kişi zannettiğini, bu kişinin de uyuşturucu satan, cinsel istismarda bulunan biri olduğunu ileri sürdü. Muradı'nın 2017'de babasının yanında herhangi bir resmiyet olmadan çalışan kişi olduğunu belirten sanık Baykut, bu süre zarfında Muradı'nın Zeytinburnu'nda bir adreste kardeşleri ve Afgan uyruklu başka şahıslarla birlikte yaşadığını kaydetti.

Sanık Baykut, kendisinin de babasının yanına çalışmaya gittiği için bu kişilerle tanıştığını, bu şahısların kendisini evlerinde ağırladıklarını ve uyuşturucu verdiklerini iddia etti. Bu kişilerin bir akşam yine uyuşturucu verdiklerinde uyanıp kendine geldiğinde karşısında "Deccal" olarak tanımladıkları insan görünümünde bir varlık ile kendisini yüzleştirdiklerini ileri süren Baykut, bu sırada masada bir adet bıçak bulunduğunu, bıçağın ucunun kendisine baktığını, bundan dolayı bu kişilerin kendisine bilinci yerinde değilken kötülük yaptığını düşündüğünü savundu.

Sanık Baykut, bu kişilerin yanında uyuduğu zamanların sonrasında kendi bedeninde birtakım farklılıklar gördüğünü, şahısların kendisini uyutup cinsel saldırıda bulunduklarını anladığını iddia ederek, bu durumu anladıktan sonra bu kişilerden uzaklaştığını, ancak bu olayları ailesi ya da adli makamlarla paylaşmadığını söyledi.

Ramazan hoca cinayetinde iddianame hazırlandı: Sanığa müebbet hapis istemi

"PİŞKİN'İ SOSYAL MEDYADAN GÖRDÜM"

Bu kişilerin rüyalarına girip kendisini yanlarına çekmeye çalıştıklarını savunan sanık Baykut, bu sürecin kendisini Kur'an-ı Kerim'e verip inancını güçlendirmesiyle son bulduğunu, bu şahıslarla yakınlığının ise 2017'den 2021'e kadar sürdüğünü anlattı. Baykut, 2021'den itibaren Muradı isimli şahsı görmediğini ancak Ramazan Pişkin'i bu kişi olarak bildiğini, Pişkin'i de ilk kez 2021'de sosyal medyadan gördüğünü söyledi.

Olaydan iki ay önce Pişkin'i Ramazan Hocanın Yeri isimli iş yerinde gördüğünü ve yanına gidip konuştuğunda ilk başta iyi bir hoca olarak düşündüğünü aktaran Baykut, ancak sohbetin devamında bu şahsın aslında Saboor Muradı olduğunu anladığını savundu. Baykut, bunun üzerine Muradı'nın kendisine geçmişte verdiği zararları hatırladığını kaydederek, olay günü Kasımpaşa'daki evinden çıkarak maktulün iş yerine gittiğini, niyetinin Pişkin'e taş atıp yaralamak olduğunu belirtti.

RAMAZAN HOCA'YI BAŞKASINA BENZETİP SALDIRMIŞ

İş yerine geldiğinde tek başına sandalyede oturan Pişkin'in ayağa kalktığını belirten Baykut, Pişkin'in, Muradı olduğunu hissetmesiyle kendinden geçerek taş fırlattığını, maktulün üzerine gelmesiyle kendisine zarar verebileceğini düşünerek bıçakla yaraladığını ve olay yerinden kaçtığını anlattı.

CİNAYET ZANLISINA MÜEBBET HAPİS TALEBİ

İddianamede, toplanan deliller ışığında sanık Baykut'un üzerine atılı suçu işlediği yönünde hakkında kamu davası açmaya yeterli şüphe bulunduğu belirtildi.

Maktulün kardeşi Mehmet Pişkin'in sanıktan şikayetçi olduğu aktarılan iddianamede, sanık Baykut'un "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi. Hazırlanan iddianame, değerlendirilmek üzere gönderildiği İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Sanık ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Haberler.com / Eymen Dursun - 3.Sayfa

Diyarbakır İstanbul Hukuk 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (9)

Bükücü:

Hapishaneden Canlı Çıkmasın

64
1
yanıtYanıtla
Serkan Gülcan:

İnsan öldüreni öldürmezsen bu cinayetlere ortak olunmuş olur. Cinayetlerin önüne geçemezsin. Öyle çözümü varki bir daha kimse birini öldüremez. Devlet gücünü göstermeli.

36
2
yanıtYanıtla
kral vanlı:

bu Hüseyin cevik kanksin degilmiydi

16
4
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Kısasa kısasa hayat var...

15
1
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

icerde belki kuru temizleme yaparlar beslemeye gerek kalmaz

8
2
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

yakinda serbest kalir

1
9
yanıtYanıtla
Köfteci Jardel:

İdam edin gitsin. Nasıl olsa artık Avrupa Birliği gibi bir hedef de kalmadı. İdam cezasını geri getirip, hakkaniyetli bir şekilde tatbik etsenize. Müstesna durumlar hariç, kasten adam öldüren herkes elektrikli sandalye ile idam edilmeli Amerika'da olduğu gibi.

4
0
yanıtYanıtla
Köfteci Jardel:

İdam edin gitsin. Savunmasız bir insanı, namaz kılarken kalleşçe öldürmek nedir? İstenen ceza çok az bu suç için. Müebbet hapis cezası demek 24 sene demektir. 2/3 infaz kanunu gereği 16 sene yatar. 10 senede şartlı salıverilir. Öldürülen insana yazık günah değil mi?

3
0
yanıtYanıtla
Gülşen Amedi:

Müebbet bile az gebersin

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title