Haberler

Perşembe'de Sel: 2 Ölü, 1 Kişi Kayıp

Güncelleme:

Ordu'nun Perşembe ilçesinde meydana gelen sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi kayboldu, 4 kişi de yaralandı.

Ordu'nun Perşembe ilçesinde sel nedeniyle birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Felaket sonucu 2 kişinin öldü, 2 kişi kayboldu, 4 kişi de yaralandı.

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ordu'da dün etkili olan ve hayatı felç eden sel bugün de Perşembe ilçesinde etkisini gösterdi. 2 kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

EV VE ARAÇLAR ZARAR GÖRDÜ

İlçede etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Kacalı Deresi taştı. Park halindeki bazı araçlar sel sularına kapıldı. Dereye sürüklenmemesi için iş makineleri yardımı ile araçlar bölgeden çekildi. Bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

KURTULMUŞ İNCELEMELERDE BULUNDU

Ordu'nun Perşembe İlçesi Kaleyaka ve Tarlacık mahallesinde gece etkili olan sağanak yağmur yerini güneşli havaya bırakırken meteoroloji yine sağanak yağmur uyarısında bulundu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sel sularına kapılarak kaybolan Alim Canbulut ile onu kurtarmaya çalışırken yaralanıp hastanede hayatını kaybeden Mustafa Canbulut'un yaşamını yitirdiği yerde incelemelerde bulundu.

2 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTTİ

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AFAD, jandarma ve vatandaşların yanı sıra 120 iş makinesiyle 430 belediye personelinin selle ilgili çalışma yürüttüğünü belirterek, "Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağmur düştü. Bu son yılların en büyük sel afeti. 12 köprü yıkıldı, heyelanlar nedeniyle 2 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.

2 KİŞİ KAYBOLDU, 4 KİŞİ YARALANDI

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Işık, Perşembe ilçesinde sel ve heyelanda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin kaybolduğunu, kayıp kişilerin bulunması için arama kurtarma çalışmasının sürdürüldüğünü, 4 kişinin ise yaralandığını söyledi. İlçede heyelan ve selde bazı köprüler yıkılırken, elektrik ve su kesintileri de hayatı olumsuz yönde etkiledi.

SEL ARTVİN'İ DE VURDU

Artvin'in Şavşat ilçesinde aniden bastıran sağanak yağış hayatı felç etti. Aralıksız yaklaşık 30 dakika yağan yağmur ilçe merkezinde Armutlu Mahallesi'nin yolunun kapanmasına neden olurken, Söğütlü Mahallesi'nde de ulaşımı zaman zaman engelledi.

CAN VE MAL KAYBI OLMADI

Belediye görevlileri Armutlu Mahallesi'nde sel nedeniyle ulaşıma kapanan yolun açılması için çalışmalarını sürdürürken, Söğütlü Mahallesi'nde oluşan sel tahribatları da giderildi. Aşırı yağmur nedeniyle araçlar güçlükle ilerlerken, herhangi bir yaralı ya da can kaybının olmadığı öğrenildi.

Özellikle yüksek kesimlerden sürüklenerek ilçe merkezine kadar ulaşan çamur, kum ve kaya parçaları ilçe merkezine kadar inerken, belediye ekipleri kapanan yolları açmaya çalışıyorlar.

Öte yandan, ilçede aşırı yağmur nedeniyle zaman zaman elektrik kesintileri yaşanıyor.

METEOROLOJİ 5 İLİ DAHA UYARDI

Malatya, Elazığ, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl'de sağanak ve kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi'nde bugün 12.00'den itibaren havanın gök gürültülü sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren de parçalı bulutlu geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Hava sıcaklığında önemli bir değişikliğin beklenmediği kaydedilen açıklamada, rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerden orta, yer yer kuvvetli eseceği, vatandaşların yağış esnasında yer yer kuvvetli esmesi beklenen rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Perşembe Yumrutaş Ordu 3.Sayfa Haberler

500

Yorumlar (4)

DOGRUCUK:

EY OLACAGI BUDUR HABILE HIDROELEKTRIK HES LER YAPTINIZ OLACAGI BUDUR SIMDI KATLANIN TABYATI MAF ETINIZ!!!!!!

5
0
yanıtYanıtla
manisalı:

bunlar al la hın gazabıdır uyan millet orman yolu deyip de ormanı katledenler den hesabı sorun

2
0
yanıtYanıtla
SANCAKTAR PAŞA-PİRİ REİS-ORUÇ REİS:

HRİSTİYAN HAÇLI AVRUPA BİRLİĞİ KENDİ ORDUSUNU KURMUŞ. . . MÜSLÜMAN DÜNYASI DA TERÖRÜ BAHANE EDİP İSLAM ORDUSU KURMUŞTUR. HER İKİ ORDU KARŞILAŞIP SAVAŞACAK, HADİSLERLE SABİT OLAN MÜSLÜMAN-HRİSTİYAN SAVAŞI GERÇEKLEŞECEKTİR. TÜRKİYE''NİN İSRAİL, AVRUPA VE AMERİKA İLE İŞİ YOKTUR. . !

0
0
yanıtYanıtla
AKSAKALLI DEDE:

allahu taala uyarıyor eyyy kullarım siz ne yapıyorsunuz hayır işliyormusunuz vede öte taraf için ne yapıyorsunuz şimdiden artık akıllanın diye işaretler geliyor bunların hepsi işarettir

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title