Haberler

Dedektif Gibi İz Süren Fotoğrafçı, Hırsızı Yakalattı

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 10 gün önce iş yerinden fotoğraf makinesi çalınan Ali Göğebakan, eşinin adına çektiği kredi ile yaklaşık 5 bin TL’ye aldığı fotoğraf makinesinin izini sürdü.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 10 gün önce iş yerinden fotoğraf makinesi çalınan Ali Göğebakan, eşinin adına çektiği kredi ile yaklaşık 5 bin TL'ye aldığı fotoğraf makinesinin izini sürdü. Sonunda makinesini satın alan şahsa ulaşan Göğebakan, hırsızı ise polise yakalattı.

İslahiye ilçesi Hacı Ali Öztürk Mahallesi Ulus Caddesi üzerinde fotoğrafçı dükkanı bulunan Ali Göğebakan'ın dükkanına 1 Ekim'de giren kişi ya da kişiler tarafından fotoğraf makinesi çalınmıştı. Daha önce meydana gelen hırsızlık olayında kamerası çalınan Göğebakan, önceki olayın çözülmemesi nedeniyle bu kez hırsız ya da hırsızların peşine kendisi düştü. Tüm arkadaşlarına makinesinin çalındığını söyleyen Göğebakan, makine satan ve satın alanlar üzerine araştırma başlattı. İlçedeki Yolçatı (akbez) mevkinde bulunan bir fotoğrafçının yeni makine satın aldığını haber alan Göğebakan, bir bahane ile tanıştığı esnafın yeni satın aldığı makineyi inceledi. Makinenin kendi makinesi olduğunu tespit eden Göğebakan, polis nezaretinde tekrar gittiği yerden makinesini aldı. İş yeri sahibi ile yaptığı sohbette fotoğraf makinesini İ.K.'nın çaldığını belirleyen Göğebakan, hırsızlık zanlısının ismini polis ekiplerine bildirdi.

Makineyi bin 500 TL'ye satılmış

Göğebakan, eşinin adına çektiği yaklaşık 5 bin TL'lik kredi ile fotoğraf makinesini satın aldığını ifade ederek, "Makinem çalındıktan sonra bu işi biraz takip ederek, çevre ilçe, beldelere ve birkaç arkadaşa haber salarak, makinemin çalındığını söyledim. Makinemin Yolçatı'da ( Akbez ) bir esnafın satın aldığını haberini aldım. Yanımda İslahiye Emniyet Müdürlüğünden üç polis arkadaşla birlikte Akbez Beldesi'ne giderek polis nezaretinde makinemi teslim aldım. Öncelikle İslahiye Emniyet Müdürüne ve personeline sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bu olayda beni yalnız bırakmadıklar. Makineme kavuştum, çok mutluyum" dedi.

Gözaltına alınan şahıs tutuklandı

Polis verilen isim üzerine harekete geçerek İ.K.'ya ulaştı. Ekipler yaptıkları operasyon ile şahsı gözaltına aldı. İ.K. sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

Şimdi de hafıza kartlarının peşinde

Makinesi ile birlikte 2 adet hafıza kartı da çalınan Ali Göğebakan, makinesine kavuşmasına rağmen hafıza kartlarına ulaşamadığını ifade etti. Kartların içerisinde müşterilerine ait 3 bin TL değerinde fotoğraf çekimlerinin bulunduğunu belirten Göğebakan, kartların da makine kadar önemli olduğunu ifade etti. Şimdi de kartlarının peşine düştüğünü anlatan Göğebakan, "İşin garip tarafı geçen hafta sonu yaptığım düğün çekimlerinin bulunduğu hafıza kartları makine içerisinde değiller. Bu duruma çok üzüldüm. Düğün sahipleri ile nasıl konuşacağım, bilemiyorum. Fotoğraf makinemi buldum ama kartlara halen ulaşamadım. Bu hafıza kartlarını da bulmak zorundayım. Lütfen içerisinde düğün pozlarının yer aldığı bu kartlara ulaşan bana haber versin" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Gaziantep Akbez Ulus 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title