Haberler

Çocuğunu döven öğrenciye saldırmaya giden veli, acısını öğretmenden çıkardı

Güncelleme:

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde oğluyla kavga eden bir öğrenci için okula gelerek sınıfa giren veli, öğrenciyi korumak isteyen öğretmene saldırdı. Darp raporu alan öğretmen H.Ş. veli hakkında şikayetçi olurken, emniyette ifadesi alınan veli serbest bırakıldı.

Dün Çayırova Demirsaç Ortaokulu'nda iki erkek öğrenci kavga etti. Öğrencilerden birinin durumu ailesine haber vermesi üzerine okula gelen ismi öğrenilemeyen veli, oğlunun kavga ettiği diğer öğrenciye saldırmak amacıyla ders esnasında sınıfa girdi.

ARAYA GİREN ÖĞRETMENİ DÖVDÜ

O sırada derste olan resim öğretmeni H.Ş., öğrencisini korumak amacıyla araya girdi. Bu kez öğretmene saldıran öfkeli veli, H.Ş.'yi öğrencilerinin önünde darbetti. Sınıftan gelen bağrışmaları duyan diğer öğretmenlerin araya girmesi üzerine olay yatıştırıldı.

SERBEST KALDI

Okul yönetiminin ihbarı üzerine okula gelen polis ekipleri, öğretmen H.Ş. ile veliyi polis merkezine götürdü. Darp raporu alan öğretmen H.Ş.'nin şikayeti üzerine ifadesi alınan veli, serbest bırakıldı.

"İNSANLIK DIŞI EYLEM"

Yaşanan olay üzerine Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi okul önünde bir basın açıklaması yaptı. Türk Eğitim-Sen Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı Kürşad Türkcan, "Bir meslektaşımız darp edilmiş, bu insanlık dışı eylem öğrencilerinin önünde gerçekleşmiştir. Eğitim çalışanlarına karşı artan şiddet, tüm eğitim sistemini etkilemekte, başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanları korku ve türlü güvensizlik duygusu ile baş başa bırakılmaktadır." dedi.

Çocuğunu döven öğrenciye saldırmaya giden veli, acısını öğretmenden çıkardı

"CEZALAR ARTIRILMALI"

Türkcan şiddet olaylarında şikayet söz konusu olmadan savcılığın kamu davası açması gerektiğini belirterek, "Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla 'Şiddeti Önleme Kanunu' hazırlanmalıdır. Türk Ceza Kanunu'nda eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti caydırıcı nitelikte yeni düzenlemeler yapılarak, bu eylemlerin kamu hizmetini engelleme, vatandaşın eğitim hakkını kullanmayı engelleme ve bunun sonucunda insan hayatının riske atılması gibi suç tipleri başlıkları altında değerlendirileceği yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Cezalar artırılmalı ve verilen cezaların ertelenmemesi sağlanmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Çayırova Kocaeli kavga Haberler

500

Yorumlar (2)

Necdet:

Doktor öğretmen farketmez birini dövelim de kimi döversek dövelim

9
9
yanıtYanıtla
Hasan Can Çobanoğlu:

Burası Türkiye kanunlarımız sadece hükümet karşıtları için tam anlamıyla geçerli. yoksa hırsızlık yaralama gasp dayak haraç falan serbest haberleri iyi izleyin 40 ayrı suçtan dosyası olan insanlar sokakta gezebiliryor. avrupa bizi kıskanıyor

9
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title