Haberler

Sağlık çalışanının kırık şişeyle boğazını kesen sanık, kendisini "Anneme sinkaflı küfür edildi" sözleriyle savundu

Güncelleme:

Maçka Parkı'nda tartıştığı sağlık çalışanının kırık cam şişesiyle boğazını kesen Emrah Danışman hakim karşısına çıktı. Sanık, kendisini "Anneme sinkaflı küfür edildi" sözleriyle savunarak, pişman olduğunu söyledi.

Şişli Maçka Demokrasi Parkı'nda 11 Haziran'da meydana gelen olayda, iki kadın meslektaşı ile yürüyen psikiyatri bölümü asistanı Süleyman Dönmezler, sanık Emrah Danışman ile laf atma meselesi nedeniyle tartışmıştı. Elindeki şişeyi kıran şüpheli Danışman, Dönmezler'in boğazını kesmişti. Olayın ardından kaçan sanık Danışman, polis ekiplerince yakalanmıştı. Çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanan ve hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan sanık Danışma hakim karşısına çıktı. İstanbul 38. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Emrah Danışman ile tarafların avukatları katıldı.

"ANNEME SİNKAFLI KÜFÜR ETTİ"

Duruşma kimlik tespiti ile başladı. Ortaokul mezunu olduğunu söyleyen sanık Danışman, ayakkabıcılık yaptığını ve aylık gelirinin 6-7 bin olduğunu kaydetti. Duruşmada savunma yapan sanık Danışman, "Olay günü ailevi sıkıntılarımdan dolayı votka alarak Maçka parkına gittim. Alkol aldım. Sonra evime doğru yürüdüğüm sırada müştekinin bana 'şişt' diye seslendiğini duydum. Sonra bana 'anneni sinkaf ederim, şerefsiz, tacizci' gibi sözler söyledi. Arkasından bana saldırdı. Kendimi savunmak ve korkutmak amacıyla elimdeki votka şişesini kırdım ve müştekiye doğru salladım. Öldürme niyetim yoktu. Olaydan sonra yürüyerek oradan ayrılıp evime giderken İSPARK görevlilerine Süleyman Dönmezler'in yaralı olduğunu, ambulans çağırmalarını söyledim. Çok üzgünüm ve pişmanım. Kendisinden ve ailesinden özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanının kırık şişeyle boğazını kesen sanık, kendisini 'anneme sinkaflı küfür edildi' sözleriyle savundu

DURUŞMA ERTELENDİ

Duruşmada görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, yaralanmanın hayati tehlike oluşturup oluşturmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasını ve sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve yaralanmanın ölüme sebebiyet verip vermeyeceğine ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüphelinin 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Maçka Parkı Danışman Maçka Haberler

500

Yorumlar (41)

yunus emre:

elbette kimse kimseyi öldürmesine karşıyız ama sağlık çalışanları bazen hak etmiyor değil geçenlerde babanem hastaneye kaldırmışlar bizi arıyorlar temasa geçtiniz mi diye azarlar bir uslupta konuşan bir çalışan durumu nasıl diye sormamıza rağmen ciddi olmasa almayız diyen kanında enfeksiyon dan dolayı yatmış olması ve biz arandığı zmn covid denmesi de ayrı bir muamma empati yapıyorum ama bazı çalışanlarda geçekten bu konuda haksız çalışanlar bunun arkasına sığınıp hst yakınlarına bu yapamaz

15
10
yanıtYanıtla
dml:

deli gibi çalışıyorlar , onlar da ne yapacaklarını şaşırdılar. biz tek maske ile nefes alamıyoruz ama onlar birde onları düşünün. . . .

yanıt1
yanıt3
Sağlıkçı:

Sizin gibi sığ fikirliler olduğu sürece şiddet haberlerinin arkası kesilmeyecektir. Hiçbir koşul altında hiçkimse bir başkasına şiddet uygulayamaz ve bu konuda azmettirici olamaz. İşini düzgün yapmayan için şikayet mercileri bellidir. Yalan yanlış beyanlarda bulunup, asılsız yorumlar yapmanız hi. ç hoş olmadı. . .

yanıt0
yanıt3
ahmet:

Bir de aklından geçenleri yazıya dökebilecek kadar Türkçe bilsen.

yanıt0
yanıt2
ASLI:

BURADAKİ OLAY PARKTA GEÇİYOR. DOLAYISIYLA BURADA HİZMET VERİLEN BİR DURUM YOK. HERKEZ SİVİL ŞEKİLDE. . . BURADA SAĞLIK ÇALIŞANLARIDA BAZEN HAKETMİYOR DEĞİ DİYEREK HANGİ AMAÇLA YAZDINIZ. HERŞEYİ YANLIŞ ANLAYIP KIZMAYA YER ARIYORSUNUZ. BAKSANA DAHA TELEFONDAN ANLAMIŞSIN KIZGIN OLDUĞUNU. . .

yanıt0
yanıt1
adsız:

kesinlikle etmiştir sürekli vatandaşı hor görüp aşağlamak sonrada biz risk altındayız biz çalışıyoruz deyip herşeyi bedavaya getirmeye çalışmak. sanki bir tek onlar çalışıyor. sanki bir tek onlar risk altında.

6
18
yanıtYanıtla
tangut:

kesinlikle dediği doğrudur aynen sağlık çalışanları halka bazıları köpek gibi azarlıyor . tersliyor. birşey desen güvenliği çağırıyor iyice havalara girdiler nedeni. bu virüs döneminde devlet ve halk tarafından çok şımartıldı . herşeyi bedava almaları sağlandı.

5
10
yanıtYanıtla
atilla iskender:

Devlet memurlarının içinde en düşük maaş profiline sahip sağlık çalışanları olduğu halde Sorması ayıp neyi bedavaya alıyorlar ? Birşey desen güvenliği çağırıyorlar ne demek yahu ? Deme o zaman. O güvenlik personelleri senin gibiler için orada duruyor zaten. .

yanıt4
yanıt5
Erol Mehmet YILDIZ:

Lan boğazına kırık şişe saplamış ne raporundan bahsediyorsunuz. Alenen adam öldürmeye teşebbüs. 20 seneden az yatmamalı.

12
2
yanıtYanıtla
CARLOS:

En ağır cezanın verilmesi gerek. Böyle insan müsfettelerini cemiyetten yok etmeden dirlik sağlanmayacak. !

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title