Haberler

Kurye Hakları Derneği Başkanı sordu: Bir kuryenin hayatı 27 bin lira mı yapıyor?

Güncelleme:

Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun çarpması sonucunda hayatını kaybeden motosikletli kurye Yunus Emre Göçer davasıyla ilgili Kurye Hakları Derneği Başkanı Mesut Çeki Haberler.com YouTube kanalına konuştu. Çeki, mahkemede sadece 27 bin liralık para cezası kararı çıkmasının vicdanlarını yaraladığını söyledi.

Kurye Hakları Derneği Başkanı Mesut Çeki, Haberler.com YouTube kanalında Melis Yaşar'a konuk olarak Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun çarparak ölümüne sebep olduğu motosikletli kurye Yunus Emre Göçer davasında verilen kararın vicdanlarını yaraladığını açıkladı.

İstanbul Fatih'te motokurye Yunus Emre Göçer'e çarparak ölümüne sebep olmasıyla ilgili görülen davada Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Sheikh Mohamud hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası, 27 bin 300 TL para cezasına çevrilmişti.

2023'TE 58 MOTOKURYE CAN VERDİ

Kurye Hakları Derneği Başkanı Mesut Çeki, verilen mahkeme kararıyla ilgili 27 bin 300 TL para cezasını duyduktan sonra duruşma salonundan çıktığını söyledi. Çeki, davanın hızlı sonuçlanmasını şüpheli bulduğunu belirterek benzer kazalardaki yasal boşluğa dikkat çekti.

Çeki, kazayı Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu yerine bir başkasının yapması halinde de yeterli cezaların ortaya çıkmadığını işaret ederek 2023'te en az 58 motokuryenin hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı.

"27 BİN LİRA NEDİR YA?"

Mahkemenin verdiği 27 bin 300 TL ceza kararına tepki gösteren Çeki, "27.000 lira nedir yani? Ceza vermiyorlarsa bunun hapis cezası yok desinler. Bir canın arkasından bu cezanın paraya çevrilmesi gerçekten çok yaralayıcı." ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda kazayı Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun yapmasının da mahkeme sürecini etkilediği yönünde bir algı oluştuğunu belirten Çeki, verilen kararın tam bir hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Selahattin Demirel - 3.Sayfa

Yunus Emre Mesut Çeki Yunus Emre YouTube Somali Hukuk 3.Sayfa Yaşam Haberler

500

Yorumlar (7)

GERÇEKÇİ...!!!!!:

Alan razı veren razı, ölen adamın ailesi bile şikayetçi olmadı birader sen neyin kafasındasın, Yaşarken belki ailesine çok faydalı olmamıştır ama, sanırım bundan sonra ailesi evlere arabalara kavuşur, şikayetten vazgeçmenin vardır bir bedeli

9
3
yanıtYanıtla
ref:

2024 itibariyle kuryeyi vurup öldürrüseniz üstüne üstlük yüzde 78 kusurlu dahi olmasınz 27 bin tl ile kurtuluyorsunuz bir bucuk asgari ücret o yüzden motorlu kuryyeleri yedimin tl niz varsa hertürlü sıkıştırır yol vermeyebilir üzerine sürebilirsiniz

1
5
yanıtYanıtla
mahmut:

kanunları isviçreden almanya dan ve italya dan koyalayanlara sor diyecem di hepsi toprak altında

yanıt3
yanıt2
Vatan Daş:

1 türk vatandaşının canı 27 bin tl ediyormuş. borsada insan hayatının bile değeri kalmamış.

2
4
yanıtYanıtla
erman genç :

Olurmu Kuryenin Karısına sor ne aldın Bedeli ne diye,, çünkü davadan Vazgeçen o Devlet Kamu davası açtı..!

5
0
yanıtYanıtla
EVO20 :

Arabanın önüne birden kırmış arkadan çarpmışlar sırf çarpan yabancı diye algı operasyonu yapıyorlar izleyin kaza videosunu her şey ortada!

2
2
yanıtYanıtla
girilmez:

bunun gibi 2 olaya şahit oldum hatta birinde 2 kişi öldü yapanlarda sıradan vatandaş dı aile şikayeti geri çekince olan bu aile parayı almıştır büyük ihtimalle

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title