Haberler

İzmir'de altı ay arayla işlenen cinayetlerin şüphelisi tutuklandı

Güncelleme:

İzmir'de altı ay arayla Emine Metin ve Necip Gümüştaş'ı öldüren Fikri Akbaş, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Akbaş, polise verdiği ifadede suçunu itiraf etti.

İZMİR'de çeşitli tarihlerde Emine Metin (53) ile Necip Gümüştaş'ı (79) öldüren ve Aliağa ilçesindeki bir inşaatta yakalanıp, gözaltına alınan Fikri Akbaş (46), polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Çiğli ilçesinde 12 Şubat'ta dağlık bir alanda meydana gelen olayda çoban Emine Metin, dağ evinde av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Karşıyaka ilçesindeki dağlık alanda 2 Ağustos'ta yaşanan diğer olayda ise, bir işletmede bekçi olarak çalışan Necip Gümüştaş, tabancayla vurularak hayatını kaybetti. Çalışma başlatan İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, çifte cinayetin şüphelisi olarak Fikri Akbaş'ı belirledi. Akbaş'ın, Aliağa ilçesindeki bir inşaatta saklandığı tespit edildi. Önceki gün operasyon düzenleyen polis, şüpheli Akbaş'ı yakaladı. Gözaltına alınan Akbaş'ın 'yağma', 'hırsızlık', 'silahla tehdit' gibi çok sayıda suçtan kaydı olduğu belirlendi. Akbaş, sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği'ne getirildi.

TARTIŞMA ÇIKINCA ÖLDÜRMÜŞ

Akbaş, polisteki ifadesinde suçunu itiraf etti. Dağda yaşadığını ve Emine Metin ile Necip Gümüştaş'ın da aralarında bulunduğu bölge sakinlerini tanıdığını belirten Fikri Akbaş, Evlerine erzak ve eşya almak için gittiğimde aramızda tartışma çıkınca Metin ve Gümüştaş'ı öldürdüm dedi. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Akbaş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

İzmir Suç Polis 3.Sayfa Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title