Haberler

İranlı adam kayınpederini ve kayınvalidesini öldürdü, kızları beraat etti

Güncelleme:

İstanbul Esenyurt'ta yaşanan olayda, İran uyruklu Mohammad Khodarahmi kayınpederi ve kayınvalidesini öldürdü. Cinayetten yargılanan maktüllerin kızları ise beraat etti.

Esenyurt'ta, kayınvalidesi ile kayınpederini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan damat 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, İran uyruklu tutuklu sanık Mohammad Khodarahmı ile tarafların avukatları katıldı.

Son savunmasını yapan tutuklu sanık Mohammad Khodarahmı, istemeden yaptığı hatalar için pişman olduğunu ifade ederek, "Eşim ailesi yüzünden beni aldattı. Ben onu affettim yine de ailesi beni aşağıladı. Onlarla konuşmaya çalıştım. Amacım onlarla konuşup yaptıklarını hak etmediğimi söylemekti. Amacım zarar vermek değildi. Konuşurken kayınpederim benim boğazıma sarıldı. Ben de istemeden öldürdüm. Kayınvalidemi ben öldürmedim." diye konuştu.

Olay gecesi eşi Shahrazad Galeh Baktıarı'nın kayınvalidesi ile birlikte yattığını anlatan sanık Khodarahmı, "Ertesi gün ölmüştü. Sonrasında Shahrazad bana ilaç verdi. O ne derse yaptım. Shahrazad ailesinin ölmesini ve mirasa konmayı istiyordu." dedi.

Son sözleri sorulan sanık Khodarahmı, "Kendi hayatımı kurtarmak ve savunmak için kayınpederimi istemeden öldürdüm. Ancak kesinlikle kayınvalidemi öldürmedim." ifadesini kullandı.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Mohammad Khodarahmı'yı kayınvalidesi ile kayınpederini öldürdüğü gerekçesiyle "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırdı.

Heyet, "tasarlayarak canavarca hisle üst soyu öldürme" suçundan dava açılan kız kardeş sanıklar Shırın Galeh Bakhtıarı ve Shahrazad Galeh Bakhtıarı'nın ise üzerlerine atılı suçun sabit olmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 12 Mayıs 2020'de İran'ın İstanbul Başkonsolosluğundan Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğüne, sanık Mohammad Khodarahmı'nın kayınvalidesi Fatemeh Alıdadıshamsabadı ile kayınpederi Sıavash Galeh Bakhtırı'yı 3 ay önce Esenyurt'ta kaldıkları evde öldürdüğü ve cesetleri parçalara bölerek buzluğa koyduğu ihbarının yapılması üzerine soruşturma başlatıldığı anlatılıyordu.

İhbar üzerine söz konusu adreste yapılan aramada buzdolabı ve iki ayrı derin dondurucuda poşetler içerisinde iki ceset bulunduğu aktarılan iddianamede, cesetlerin Fatemeh Alıdadıshamsabadı ile eşi Sıavash Galeh Bakhtırı'ya ait olduğunun belirlendiği kaydediliyordu.

Olayın ardından çiftin damadı Mohammad Khodarahmı ile maktullerin kızları Shırın Galeh Bakhtıarı ile Shahrazad Galeh Bakhtıarı'nın gözaltına alındığı belirtilen iddianamede, 3 sanığın "tasarlayarak canavarca hisle üst soyu öldürme" suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları isteniyordu.

Kaynak: AA / 3.Sayfa

İstanbul Esenyurt İran Suç Hukuk 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title