Haberler

Diyarbakır'daki Öcalan yürüyüşünde arbede çıktı! HDP'li vekilden polise skandal tehdit: Bak bu kenti birbirine katarız

Güncelleme:

Diyarbakır'da aralarında HDP'li milletvekillerinin de olduğu bir grup, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan için yürüyüş yapmak istedi. Polis izin vermeyince slogan atan 2 kişi gözaltına alınırken, HDP'li Milletvekili Hişyar Özsoy ise polislere tehditler savurdu. Özsoy'un polisleri engellemeye çalışarak, "Bak bu kenti birbirine katarız" demesi ise dikkat çekti.

Diyarbakır'da DBP, HDP, TJA ve MED-TUHAD FED üyeleri, 'terörist başı Abdullah Öcalan'ın tecrit altında olduğu' iddiasıyla yürüyüş yapmak istedi. Ofis semti ve Bağlar ilçesinde toplanarak üç ayrı koldan Koşuyolu Parkı'na doğru yürüyüş gerçekleştirmek isteyen, aralarında HDP'li Milletvekili Saliha Aydeniz, Remziye Tosun, Dirayet Dilan Taşdemir, Hişyar Özsoy, Garo Paylan'ın da bulunduğu kalabalık polisler tarafından engellendi.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yürüyüşün yasak olduğu gerekçesiyle ablukaya alınan kalabalık dağıtıldı. Vekiller ve polis arasında kısa süreli çıkan arbedede slogan atan 2 kişi ise gözaltına alındı.

Diyarbakır'da olaylı yürüyüş! HDP'li vekilden polise tehdit: Kenti birbirine katarız

"TERBİYESİZ ADAM"

HDP'li Milletvekili Hişyar Özsoy, polisleri engellemeye çalışarak, "Bak bu kenti birbirine katarız. Bırakın bu çocukları" diyerek 2 kişinin gözaltına alınmasını engellemeye çalıştı. Grubun ablukaya alınması sırasında da Özsoy bir polise, "Bana bak, seninle konuştuğumda yüzüme bakacaksın, kendini ne zannediyorsun sen, terbiyesiz adam. Akıllı olun, kimsin sen" dedi.

Diyarbakır'da olaylı yürüyüş! HDP'li vekilden polise tehdit: Kenti birbirine katarız

Diyarbakır'da olaylı yürüyüş! HDP'li vekilden polise tehdit: Kenti birbirine katarız

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Öcalan Milletvekili Diyarbakır Haberler

500

Yorumlar (18)

Kartal Göz:

Bunlara destek veren CHP yemi oy vereceğiz bunlara kul köle olur bunlar

545
266
yanıtYanıtla
mustafa yıldız:

Bu adamın dışarıda dolaşmasına izin verenlere oy veriyorsun ama

yanıt0
yanıt1
Sadık:

Zaten Hdpnin esiri olmuşlar, seslerì çıkmaz,vekilleri terörist cenazelerine gittiler kaç defa.

yanıt1
yanıt0
Zafer yılmaz :

akp daha geçen ay içerisinde aynı masaya oturdu.ne o balık hafızanmı var senin.ne çabuk unuttunuz.

yanıt0
yanıt1
Mevlüt:

Bu eylemi yapanlara dinin ne diye sorsan büyük çoğunluğu İslam der. Ancak yaşamları gavurdan beter. Hatta dinsizler bile bunlardan iyidir.

386
106
yanıtYanıtla
Hasan Yandik:

Size bu imkanı sağlayanlara sormak lazım...sizi savunduğumu sanıyorsunuz...hain ler birde bunlarla pazarlık yapanlar nerede acaba

300
100
yanıtYanıtla
Adalet :

Lafa gelince BİZ HDP Kürt halkının haklarını savunuyoruz dersiniz bizim PKK YPG ile hiçbir bağlantımız yok dersiniz ama gerçekte sizin kürt halkının haklarını savunduğunuz falan yok siz düpedüz PKK YPK nin savunucusunuz onların ortağısınız

166
10
yanıtYanıtla
Ercan Ercan:

Yıllardır sahte vaatlerle kandırarak bölge halkına orta çağı yaşattınız. Şu teröristlere artık oy vermeyin

156
12
yanıtYanıtla
Mehmet Ali:

Bu Demokrasiden yana olduğunu beyan eden -6.lı masa nerede? Altılı masanın tüm üyelerini Diyarbakıra davet ediyoruz ve, hep beraber Demokrasi ve Insan hakları adına toplu bir miting ve yürüyüş yapsınlar. O zaman Demokratlıklarını terazide tartar ve seçimde kararımızı veririz

45
60
yanıtYanıtla
Med Cezir:

Bunları meclise sokakları oraya yolluycan

73
10
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title