Haberler

Depremin vurduğu Hatay'da ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımların görüldüğü Hatay'ın Arsuz ilçesinde 11 katlı binanın halatla çekilerek yıkıldığı anlar kaydedildi. Görüntülerde binanın kağıt gibi yerle bir oluşu dikkat çekti.

6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen kentlerin başında gelen Hatay Arsuz'da ağır hasarlı 11 katlı binanın halatla çekilerek yıkıldığı anlar kaydedildi. Binanın kısa süre içinde kağıt gibi yıkılışı, depreme dayanıksızlığını bir kez daha ortaya koyarken yıkım çalışması sırasında bir olumsuzluk yaşanmadı.

HALATLA ÇEKİLEREK YIKILDI

Hatay'da enkaz kaldırma çalışmalarında sona gelindi. Depremin vurduğu Arsuz ilçesi Karaağaç Mahallesi'nde mahkeme süreci tamamlanan Defne Sitesi'ne ait 11 katlı bina, iş makinasıyla halatla çekilerek kontrollü olarak yıkıldı.

Devasa binanın halatla çekilerek kontrollü olarak yıkıldığı anlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, 11 katlı binanın kağıt gibi yerle bir olduğu anlar yer alıyor. 11 katlı binanın kontrollü yıkımı sırasında ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Kahramanmaraş Hatay Arsuz Yıkım Deprem Güvenlik 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

Ali Tezel:

Bu yapıya izin veren önce devlet ve denetlemeyen belediye sorumludur. Mühendisi asgari ücret ile çalıştıran zihniyet ilkokul mezununu yetkili müteahhit kılarsa sonuç böyle olur.

69
7
yanıtYanıtla
İzzet Ulaş 2:

Tepkinde kesinlikle haklısın dostum . Ancak öfken sorumluluğu paylaştırıp belediyeden alıp devlete yıkman tuhaf olmuş. Sonuçta iskanı veren ve onaylayan sadece belediye yetkilisinde.

yanıt28
yanıt13
Nuri Aga:

Cebi 3 kuruş para gören mütahit oluyor bu ülkede. Sonuç bu...

yanıt15
yanıt1
Tamer Çakır:

eski binalara laf atıyorsunuz bu bina yeni yapım aşamasında şimdi kim suçlu her şeyi vatrandaşa yüklemeyin bakanda belediye başkanı da elemanı da vatandaştır ayrıcalığınız yoktur hakimler ve savcıların dikkatine

28
0
yanıtYanıtla
Banu Çelik:

Sağlam yapılmazsa kâğıt gibi yıkılır tabi ki

17
0
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Bunca emek , masraf, hayal vb ye rağmen bir halatla yıkılabilecek zayıflıkta bina yapılmasına seyirci kalmak , neyle izah edilir. Bir tane istifa bile yok. Şimdi bu binadan konut alanlar kime gidecek...

7
1
yanıtYanıtla
Mehmet Celik:

o halati yapan mutaite baglasaniz daha faydali olurdu

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title