Haberler

Mazbata krizinde protestolar Hakkari'ye sıçradı! Sokaklar savaş alanına döndü, esnaf kepenk kapattı

Güncelleme:

Yerel seçimde Van'da sandıktan zaferle çıkan DEM Partili Abdullah Zeydan yerine, Zeydan'ın rakibi AK Partili Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesi ortalığı karıştırdı. Van'da başlayan protesto gösterileri Hakkari'ye de sıçradı. Yüksekova'da Van'daki mazbata krizine tepki olarak sokağa çıkan çok sayıda kişi polis engeliyle karşılaştı. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan gruplar burada ateş yakarak sokakları savaş alanına çevirdi. Bölge esnafı ise olaylar nedeniyle kepenk kapattı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelen çok sayıda kişi, Van'da DEM Partili büyükşehir belediye başkan adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınarak mazbatanın AK Partili Abdulahat Arvas'a verilmesini protesto etmek istedi.

POLİS GAZ BOMBASI VE TAZYİKLİ SU İLE MÜDAHALE ETTİ, ESNAF KEPENK KAPATTI

Eski Cezaevi Kavşağı'ndan Merkez İhsaniye Camii'ne kadar slogan atarak yürüyen gruba polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Polisin müdahalesiyle ara sokaklara dağılan gruplar burada ateş yaktı. Çıkan gerginlik üzerine Cengiz Topel Caddesi üzerindeki esnaf kepenk kapattı.

Hakkari'de İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi

NE OLDU?

31 Mart yerel seçiminde DEM Parti'den Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın itirazı üzerine geri alındı. Yüksek Seçim Kurulu ise DEM Partili Zeydan'ın yerine AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ı belediye başkanı olarak belirledi ve mazbata verdi.

İşte Hakkari'deki protestolardan görüntüler:

Hakkari'de İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi

Hakkari'de İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi

Hakkari'de İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi

Hakkari'de İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi

Hakkari'de İzinsiz Yürüyüşe Polis Müdahalesi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Abdullah Zeydan Abdulahat Arvas Yüksekova Hakkari Van 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

OkuYorum:

Van ın tüm belediyelerinin pkk yı açıkca destekleyen bir partinin eline geçmesi nelere sebep olacak herkes biliyor. Ama hükümetin yolu yanlış olmuş, çünkü hala oralarda dem in pkk ile hiç ilişkisi yokmuş gibi oy veriyorlar. Demekki oy verenler pkk dan rahatsız değil ve demekki dağa giden gençler onları üzmüyor. Kürt olan eşim ve akrabaları, doğudaki kürtlerin, bombayla sivil öldüren pkklıya açıkca şehit diyen bir partiye nasıl oy verdiklerini anlamıyorlar.

39
20
yanıtYanıtla
Erhan Dündar:

Size belki birşeyleri yanlış anlatıyorlardır belki de sen istediğin gibi anlıyorsundur? Eşin Kürt olabilir insandır sonuçta.belkide başkanlarını suçsuz yere ceza evinde tuttukları için olabilir.

yanıt9
yanıt32
Nuri Aga:

Ülkemizi karıştırmak isteyenlere karşı herkes sağduyulu olmak zorunda.

41
6
yanıtYanıtla
Lütfi Erdonmez:

Adelet herkes için olmalı madem öyle neden izin verildi kazandı neden geri alındı

12
12
yanıtYanıtla
Hakan Çakır:

Bunun sebebi nedir anlayamadım

9
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title