Haberler

"Yardım kömürlerinin içinden altın çıkıyor" iddiası şehri karıştırdı! Gerçek bambaşka çıktı

Güncelleme:

Gaziantep'te ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan kömürlerin içinden altın çıktığına yönelik iddialar adeta şehir efsanesine dönüştü. Vatandaşların getirdiği parçayı inceleyen kuyumcular, madenin altın olmadığını ve değersiz pirit madeni olduğu tespit etti.

Gaziantep'te son zamanlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan kömürlerin içinden altın çıktığına yönelik iddialar üzerine kömür tanelerinin içindeki sarımsı maddeyi araştıran kuyumcular, söz konusu maddenin pirit madeni olduğunu tespit etti. Bu tespitin ardından kömürde altın bulduğunu iddia eden vatandaşların hayalleri suya düştü.

Kent genelinde dağıtılan kömürde altın bulunduğu iddiaları özellikle sosyal medyada günden güne yayılmaya başladı. İlk olarak bir vatandaşın kömürü kırdığında altın gibi sarımsı parçalarla karşılaşmasıyla ortaya çıkan bu iddia, hızla yayılarak şehir genelinde dikkat çekti. Altın bulduğunu düşünen vatandaşlar heyecanla kuyumculara akın etti.

ŞEHİR EFSANESİNİN ARDINDAN PİRİT MADENİ ÇIKTI

Kuyumcuların atölyeye getirilen sarımsı maddeyi incelemesinin ardından bir şehir efsanesi son bulurken gerçek de çok geçmeden ortaya çıktı. Kuyumcunun incelediği maden parçasının altın olmadığı ve değersiz pirit madeni olduğu tespit edildi.

'Yardım kömürlerinden altın çıkıyor' iddiası şehri karıştırdı! Gerçek bambaşka çıktı

"ATEŞLE İNCELEDİK, ALTIN OLMADIĞINI GÖRDÜK"

Altın işleme atölyesinde kömürü incelediklerini söyleyen kuyumcu ustası Metin Yasin Avcı, "Bu iddiaları 2-3 gün öncesinde internette gördük. Gaziantep'teki esnaflarımız kömürü göndererek içinde altın olduğu söylentisinden dolayı incelememizi söyledi. Biz de baktık ayar suyumuzu verdik. Altın olduğu iddia edilen madeni ateşle inceledik ve onun altın olmadığını anladık" dedi.

'Yardım kömürlerinden altın çıkıyor' iddiası şehri karıştırdı! Gerçek bambaşka çıktı

"ALTIN ÇIKAR UMUDUYLA KÖMÜRLERİ YAKMAYA BAŞLADILAR"

Altın çıkar umuduyla getirilen kömürlerin değersiz madenlerden olan pirit madeni olduğunu ve insanların hayallerinin suya düştüğünü aktaran Avcı, "Bize gelen ürünü ilk önce ateşe tuttuk, sonrasında altınlarda kullandığımız asit içerisine soktuk ve denedik. Çıkardığımızda tüm renginin gittiğini ve sadece siyah kömürün kaldığını gördük. Kömür işiyle ilgilenen birkaç kişiye sorduğumuzda pirit denilen bir maden olduğunu söylediler. Buraya bu çeşit kömür parçasını getiren vatandaşlar altın olmadığını öğrendiğinde çok büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Bu şehir efsanesi nedeniyle il genelinde altın çıkar umuduyla kömürleri yıkamaya başlamışlardı. Günümüz şartlarında ise altın büyük bir meblağ olduğu için koşup koşup getiriyorlardı ama insanların hayali suya düşmüş oldu" diye konuştu.

'Yardım kömürlerinden altın çıkıyor' iddiası şehri karıştırdı! Gerçek bambaşka çıktı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Gaziantep 3.Sayfa Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Perrier maden suyunda dışkı mı var? Perrier maden suyu neden imha edildi? Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

Export 86:

Yüce devletimiz fakirin gururu kırılmasın diye altını kömüre gizleyip vatandaşa dağıtıyor

43
5
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

eskiden istanbulda doğalgaz yokken kömür alırdık gelen kömürlerin üstünde bu sarı altın gibi parlayan madenden bol miktarda bulunurdu

27
0
yanıtYanıtla
Doğrucu:

Dinleri imanları para olduğu için herşeyi para görüyorlar

22
2
yanıtYanıtla
Can null:

Lan size kalırımı altın olsa :) :) :)

9
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title