Haberler

Fon davasında Seçil Erzan'ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi

Güncelleme:

Yüksek kar getirili özel fon vaadiyle pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın davası ertelendi. 13 saat süren duruşma, tanıkların dinlenmesi için 15 Ocak Pazartesi gününe ertelendi ve Seçil Erzan'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Yüksek kar getirili özel fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın davası, tanıkların dinlenmesi için 15 Ocak Pazartesi gününe ertelendi. Seçil Erzan'ın ise tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

BUSE TERİM DURUŞMAYA KATILDI

Yüksek kar getirisi bulunan güvenilir bir fon olduğunu ve Fatih Terim gibi isimlerin de bu fona dahil olduğunu söyleyerek aralarında tanınmış futbolcular Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 21 kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar ile 7 milyon 384 bin lira dolandırdığı iddia edilen Şube Müdürü Seçil Erzan'ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 41.Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen 7 sanıklı ikinci duruşmada tutuklu sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük, tutuksuz sanıklar Nazlı Can, Asiye Öztürk ve Atilla Yörük hazır bulundu. Duruşmaya Fatih Terim'in kızı Buse Terim Bahçekapılı ile eşi Volkan Bahçekapılı, Terim Arıcan'ın da arasında bulunduğu bazı müştekiler de katıldı. Taraf avukatları da salonda bulunurken, Arda Turan, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu'nun ise mazeret sunduğu öğrenildi.

Fon davasında Seçil Erzan'ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi

"SEÇİL HANIM YALAN KONUSUN PROFESYONEL, SENARYOYU YAZAN DA KENDİSİ"

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Ali Yörük, "Seçil hanımı 20 senedir tanırım. Seçil hanım yalan konusunda profesyonel. 15 senedir benim telefonum ile sevgilisi ile görüşen insan sizce benden korkmuş olabilir mi? Seçil buradaki müştekilerin hepsi ile mesajlaşmış. Para her zaman Seçil hanımın bagajına gitmiştir. Hiçbir zaman bir çanta dolusu parayı alıp eve gitmedim. Senaryoyu yazan Seçil Erzan'ın kendisi. Seçil Erzan'dan hiç para almadım. Ana paramı da alamadım" şeklinde konuştu.

Müşteki Bülent Çeviker duruşmada, sanık Erzan'dan ve müşteki Mert Zeydanlı'dan şikayetçi olduğunu belirterek davaya katılma talebinde bulundu.

"SEÇİL ERZAN'A 4 KEZ PARA VERDİM"

Müştekilerden Mert Zeydanlı ise 30 Ocak 2023'te bankaya para yatırdığı gün Erzan'ın kendisini odasına çağırdığını ve burada özel bir fondan bahsettiğini isterse buna katılabileceğini söylediğini belirterek, "Sanıktan senet istediğimde 'bu fonla Fatih Terim'in ve Müfit Erkasap'ın eşleri ilgileniyor, senedi onlardan alalım' dedi. Ben bu belgeyi bankadan alamayacağımı zaten biliyordum. Senedi alınca da kendisine dört kez para verdim. Bir kere de 400 bin dolar aldım. Hemen ertesi gün Seçil, yeni bir teklifle geldi ama içeride 2 milyon 700 bin dolar param olduğu için kabul etmedim. Şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanıkların ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti. Tutuklu sanıkların avukatları ise müvekkillerinin tahliyelerine karar verilmesi istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmanın sabah 11'den beri devam ediyor olduğu, dinlenmemiş olan tanıkların dinlenmesini de dikkate alarak duruşmayı 15 Ocak Pazartesi tarihine erteledi. Mahkeme ayrıca, sanık Seçil Erzan ile Ali Yörük'ün tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Fon davasında Seçil Erzan'ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi

DAVANIN GEÇMİŞİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, aralarında Buse Terim Bahçekapılı, Emre Belözoğlu, Emre Çolak, Fernando Muslera, Arda Turan, Selçuk İnan, Volkan Bahçekapılı'nın da bulunduğu 18 kişi 'müşteki' sıfatıyla yer alırken; Seçil Erzan, Ali Yörük, Asiye Öztürk, Atilla Yörük, Hüseyin Eligül, Kerem Can ve Nazlı Can'un bulunduğu 7 kişi ise 'şüpheli' sıfatıyla yer aldı.

Hazırlanan iddianamede, Denizbank'ın Levent Büyükdere Caddesi Şubesi müdürü olarak çalışan şüpheli Seçil Erzan'ın, müştekilerden Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayanarak 2 milyon dolar parayı değerlendirmesi amacıyla elden aldığı, 3 Nisan'da 3 milyon olarak iade edeceğini bildirdiği, bunun karşılığında da müşteriye yazılı bir evrak verildiği ancak şube müdürüne ulaşmaya çalışsa da ulaşamadığı anlatıldı. Şüpheli Erzan'a ulaşamayınca durumun bankaya bildirildiğinin aktarıldığı iddianamede, banka tarafından araştırma yapılmaya ve Seçil Erzan'a ulaşılmaya çalışıldığı ancak ulaşılamadığı, bu nedenlerden dolayı Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve soruşturmaya başlandığı kaydedildi.

KİM NE KADAR PARA YATIRDI?

İddianamede, müştekilerden Buse Terim Bahçekapılı'nın 190 bin Amerikan Doları verdiği, Emre Belözoğlu'nun bu fona para yatırması için bir kısmını Volkan Bahçekapılı ile göndermek suretiyle toplamda 4 milyon 292 bin doları şüpheli Erzan'a teslim ettiği, Fernando Muslera'nın 1 milyon 200 bin dolar teslim ettiği ancak şüpheli Erzan'ın bu paranın 700 binlik kısmını geri vererek 500 bin dolar dolandırdığı kaydedildi. Öte yandan şüpheli Erzan'ın Arda Turan'dan 13 milyon 900 bin dolar nakit elden para alıp sadece 6 milyon 400 bin doları fon getirisi olarak geri vermek suretiyle 7 milyon 500 bin dolandırdığı belirtildi. Şüphelinin Selçuk İnan'dan ise 3 milyon 685 bin dolar alıp bunun 2 milyon 150 binini fon getirisi olarak geri iade ederek toplamda 1 milyon 535 bin dolandırdığı kaydedildi.

SEÇİL ERZAN HAKKINDA İSTENEN CEZA 252 YILA YÜKSELDİ

18 müştekili iddianamede şüpheli Erzan'ın 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'özel belgede sahtecilik' suçlarından toplamda 66 yıldan 216 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Diğer 6 şüphelinin ise 3 yıl ile 65 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi. Daha sonra 3 mağdurun da eklenmesiyle müşteki sayısı 21'e yükselirken, Erzan hakkında istenen hapis cezası da 77 yıldan 252 yıla kadar yükseldi.

Fon davasında Seçil Erzan'ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Seçil Erzan 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (1)

Ütopik Yorumcu:

paralara bak paralara neler var kimlerde

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title