Haberler

Fethiye'de Karısını Öldüren Sanığın Yargılanması Devam Ediyor

Güncelleme:

Muğla'nın Fethiye ilçesinde karısını öldüren sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tanıklar dinlendi ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Duruşma ertelendi.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tartıştığı eşini bıçaklayarak öldürüp cesedini ormanlık alana bırakan sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi. Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Özgür Çet cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Öldürülen Sevim Çet'in anne-babası ve yakınları ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Fethiye'de tartıştığı eşini bıçaklayarak öldürüp cesedini ormanlık alana bırakan zanlının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşmasında dinlenen tanık O.A., duruşma salonundaki ifadesinde eşi Özgür Çet tarafından öldürülen Sevim Çet'in kendisine eşiyle ayrılacağını anlattığını ve Sevim Çet ile birkaç kez cinsel birliktelik yaşadıklarını iddia etti. Tanık O.A., Sevim Çet'in çalıştığı lokantaya yemek yemeye gittiğinde görüştüklerini belirterek, "Zaman zaman da Tiktok üzerinden konuşuyorduk. Birkaç kez de cinsel ilişki yaşadık. İlişki teklifi kendisinden gelmişti" ifadelerini kullandı. Sevim'in eşi Özgür'ün kendisini arayıp, eşinden uzak durmasını istediğini de anlatan O.A., "Böylece uzun süreli bir ilişki olmadı" şeklinde konuştu. Özgür ve Sevim Çet'in Seydikemer ilçesinden evini satın almak istediği T.K. ile aracı olan gayrimenkul danışmanı H.G.'nin de tanık olarak dinlendiği duruşmada, Sevim Çet'in kendilerini beklettiği, evin satışı ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadığı söylendi.

Diğer tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için süre verilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı ileri tarihe erteledi.

Mahkemenin ardından, Sevim Çet'in ailesi ile Fethiye Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği gönüllüleri, Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyeleri adliye önünde basın açıklaması yaptı. Sevim Çet'in annesi Emine Kaçar, gazetecilere sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini söyledi. Kaçar, sanığı ilk kez mahkemede takım elbise ve kravatla gördüğünü kaydederek, "Kesinlikle cezaevinden çıkmasını istemiyorum. Benim kız çocuğumu öldürdü. Kendisinin de yaşamasını istemiyorum. Her gün ağlamaktan gözlerim kör olma derecesine geldi. Allah'ından bulsun inşallah. Allah cezasını versin" dedi.

Acılı baba Mehmet Kaçar ise, "En ağır cezaya çarptırılmalıdır. Adam, damat gibi geziyor. Eskiden öyle giyinmezdi. Bugün takım elbise ve kravatla Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla karşımıza çıktı. Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın" şeklinde konuştu.

"İyi hal indirimi için takım elbise ve kravatı ihmal etmemiş"

Ailenin avukatı ve baro temsilcisi Hayal Özenç ise duruşmada sanığın, iyi hal indirimi almak için takım elbise ve kravat ile duruşmaya katıldığını iddia etti. Kadınları öldüren erkeklerin iyi hal indirimi almaması gerektiğini ifade eden Özenç, "Sanık Özgür Çet'in Sevim Çet'i katlettiği çok açık ortada. Bütün deliller ve dosya bunu gösteriyor. Ağır tahrik altında Sevim'i öldürdüğü iddiasındalar ve savunmada bunu dile getirecekler. Bunun hazırlığını yapıyorlar. Nereden biliyorsunuz derseniz, Sevim'in sözde namusu ile ilgili şeyleri tartışmaya çalışıyorlar. Biz kadınların katledildiği davaların duruşmalarında bu durumlara izin vermeyeceğiz, geçit vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Olay

Esenköy Mahallesi, Çırpı mevkiindeki ormanlık alanda geçen yıl 24 Ekim'de bulunan kadın cesedi, kimlik tespiti ile kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumuna kaldırılmış, cesedin Sevim Çet'e ait olduğu belirlenmişti. Eşiyle ilgili kayıp başvurusunda bulunan Özgür Çet, 15 Kasım'da gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Özgür Çet, ifadesinde cinayet anını anlatmış, eşinin cesedini hurda toplanan kamyonet ile ormanlık alana götürüp sakladığını itiraf etmişti. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Fethiye Muğla Savunma Ceza Adliye Cinayet Gözaltı 3.Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title