Haberler

Fahri Trafik Müfettişlerinin park cezası yazma yetkileri askıya alındı

Güncelleme:

İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü, Fahri Trafik Müfettişlerine yönelik gelen tepkiler üzerine adım attı. Fahri Müfettişlerin park cezası verme yetkisi sonlandırıldı.

İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü, Fahri Trafik Müfettişlerine yönelik gelen tepkiler üzerine adım attı. Fahri Trafik Müfettişlerinin uyguladığı park cezaları geniş çapta tartışma oluşturdu, hatta protestolara sebep oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü, kamuoyunun tepkileri üzerine harekete geçerek Fahri Müfettişlerin park cezası kesmelerini durdurdu.

ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİN TEPKİLERİ SONUÇ VERDİ

Bazı vatandaşlar, iddiaya göre kimi sürücülere keyfi olarak art arda ceza kesen fahri trafik müfettişlerine tepki göstermişti. Araç sahipleri, canlarından bezdiren cezalar için defalarca protesto düzenleyerek soruna çözüm istedi. Yaşananlar üzerine park cezası kesme yetkisi, fahri trafik müfettişlerinin kullandığı uygulamadan da çıkarıldı.

Fahri Trafik Müfettişlerinin park cezası yazma yetkileri askıya alındı

"YETKİNİN ASKIYA ALINMASINA KARŞILAR"

Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Güleçyüz, "Fahri trafik müfettişlerine verilen görev çerçevesinde kara yolları trafik kanuna göre bazı maddeler üzerinden cezalar yazılabiliyor. Bunların bir kısmı trafiğin akışkanlığını sağlamak, trafiğin düzenini sağlamaya yönelik cezalar. Bir kısmı da kazaları önlemeye yönelik cezalardır. Park cezası ve duraklama cezası şimdilik askıya alındı. Asıl bundan sonra diğer kazaları önlemeye yönelik olan cezalar üzerine yoğunlaşılacak. Fahri trafik müfettişleri bu yetkinin askıya alınmasına karşılar. Bu konunun şimdilik askıya alınmış olması denetim yapılmayacağı anlamına gelmiyor. Kolluk kuvvetleri tarafından trafik polislerimiz tarafından yine elektronik denetleme sayesinde daha sıkı bir şekilde bu park sorunu takip edilecektir" diye konuştu.

Fahri Trafik Müfettişlerinin park cezası yazma yetkileri askıya alındı

FAHRİ TRAFİK MÜFETTİŞİ NEDİR?

Karayolları Trafik Kanunu'nun EK-6'ncı maddesi ile fahri trafik müfettişliği görev ve çalışma yönetmeliği kapsamında, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadığını denetlemekle sorumlu olan yetkililere (polis ve jandarma) yardımcı olmak üzere Emniyet Genel Müdürünün teklifi ve İçişleri Bakanının onayı ile uygun görülen kişilere, valiliklerce "Fahri Trafik Müfettişliği" görevi verilmekte.

Trafik güvenliğinin geliştirilmesine ve trafikte can kayıplarının önlenmesine katkıda bulunmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, tamamen gönüllülük esasına dayalı olan Fahri Trafik Müfettişliği için gerekli şartları taşımaları halinde, ikamet ettikleri illerde Trafik Denetleme Şube Müdürlüklerine müracaat ederek Fahri Trafik Müfettişi olabiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Emniyet Genel Müdürlüğü İstanbul Güvenlik Trafik Hukuk 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Blackened:

Fahri müfettişlik nedir yahu! Market önüne ayrılmış park alanına alış veriş için park ettiğim aracıma ceza yazdı adam. Kaldırılsın bu saçmalık, egosunu tatmin edememiş emeklilerin gün boyu serseri mayın gibi dolaşıp saçma sapan cezalar yazmasından bıktık artık!!

116
8
yanıtYanıtla
sinan çayırcı:

Fahri trafik müfettişleri egolarını tatmin için ceza yazıyor . Yazıklar olsun evde sözleri geçmez bize artistiklik yapar andavallar .

46
5
yanıtYanıtla
Yasef Behar:

Super yaaa ( seçımden sonra devam )

29
10
yanıtYanıtla
ismail bey :

Trafik müfettişliği ksldırılmalı.

34
5
yanıtYanıtla
Eren Değerliyurt:

Kasıtlı ceza yazan polis de olsa fahri de olsa yetkisi tamamen elinden alınmalı

29
1
yanıtYanıtla
Can null:

Fahrisi eksikti zaten

18
3
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

onu bunu bilmem yayalara yol verilmiyor ara sokak ve caddelere tersten giriliyor cadde ve sokağa iki sıra park ediliyor trafik kurallarına taşıtlar kadar yayalarda uymuyor ama daha çok taşıtların kural ihlali ölümlü kazalara neden oluyor

18
2
yanıtYanıtla
oturan:

fahri trafik müfettişlerin kafasına göre ceza kesmesi vebaldir. niçin ceza kesiyorsun bu ülkde devlet var polis var. böyle saçma sey olur mu. dirift yapana kes ama adam park etmiş bunda ne zarar var.

10
7
yanıtYanıtla
Mithat Kaya:

Sanki koca Devletin polisi,jandarması düzeni kanunları yerine getiremiyor yetmiyo gibi,bide fahrimiz çıktı.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title