Haberler

İlker Başbuğ, AK Partili 6 siyasetçiye "hakaret" ettiği suçlamasıyla yargılandığı davada beraat etti

Güncelleme:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da aralarında bulunduğu AK Partili 6 siyasetçiye hakaret ettiği suçlamasıyla yargılanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, "eylemin kanunda suç olarak tanımlanmamış" olması gerekçesiyle beraat etti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti milletvekilleri Mustafa Elitaş, Abdurrahman Müfit Yetkin, Ahmet Aydın, Mehmet Ceylan ve Yahya Doğan; eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında, 28 Ocak 2020'de katıldığı bir televizyon programında 'FETÖ'nün siyasi ayağı' tartışmasında değerlendirmelerde bulunurken bazı milletvekillerine hakaret içeren ifadeler kullandığı iddiasıyla 7 Şubat 2020'de suç duyurusunda bulundu.

"KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET SUÇU İŞLENDİ"

Başbuğ hakkında 'hakaret' suçundan dava açıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Başbuğ'un, müştekilerin FETÖ'nün direktifi doğrultusunda kanun değişikliği teklifi yaptığı iddiasında bulunduğu, söz konusu ifadelerin, fikir ve düşünce özgürlüğü sınırlarını aştığı belirtildi. Başbuğ'un, kullandığı ifadelerle zincirleme şekilde 'kamu görevlisine hakaret' suçunu işlediği belirtilerek, 1 yıl 5 aydan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

BERAAT KARARI

Ankara 75'inci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya Başbuğ'un avukatları katıldı. Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı; sanığın önceki celse verdiği savunmasında, katıldığı programda sarf ettiği sözlerin muhatabının katılanlar olmadığı, sözleriyle onları kastetmediğini söylediği, ayrıca katılanların şikayetten vazgeçtiği, mevcut delillerle sanığın kastının olmaması ve mahkumiyete yeter kesin, inandırıcı delil bulunmaması nedenleriyle beraat talebinde bulundu. Avukat beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, "eylemin kanunda suç olarak tanımlanmamış" olması gerekçesiyle beraat kararı verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

İlker Başbuğ Bekir Bozdağ 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik 1 Mayıs kurumsal mesaj örnekleri! Şirket çalışanlarınıza gönderebileceğiniz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajları 1 Mayıs kuaförler açık mı, berberler kapalı mı? X CEO'su Linda Yaccarino kimdir? İşte Yaccarino'nun kariyeri Taksim 1 Mayıs'ta neden yasak? 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamak yapmak niye yasak, Taksim 1 Mayıs'ta neden kapalı?
500

Yorumlar (1)

Vatan Dash:

Tamam Bir Asker, ama Adalet bu mu? Biz Bir Hakarette Bulunsak Şimdi Cezasını çekiyorduk. Neyin Kanunda Karşılığı Yok Hakaretin mi?

9
40
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title