Haberler

Engelli Gencin Darp Edilmesi Davasında Karar

Adana’da engelli gencin darp edilmesine ilişkin haklarında 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 4 sanıktan 3’üne 1 yıl 10’ar ay hapis cezası verildi.

Adana'da engelli gencin darp edilmesine ilişkin haklarında 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 4 sanıktan 3'üne 1 yıl 10'ar ay hapis cezası verildi. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilirken, diğer sanık beraat etti.

Adana'da engelli Agit Acun'u dolmuşta darp ettikleri iddiasıyla 3'ü tutuklu 4 sanığın yargılanmasına Adana 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İlk duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet B., Ahmet G., Çağrı Can Ç., tutuksuz sanık İsmail K. ile mağdur Agit Acun ve avukatları katıldı. Mahkemede savunması alınan tutuklu sanıklardan Ahmet B., Agit Acun'un engelli olduğunu bilmediğini ve Agit'in Ahmet G.'ye yumruk attığını ileri sürerek, Agit Acun'un dolmuşta tahrik edici el hareketleri yaptığını, tutuksuz sanık İsmail K.'ya 'Arkadaşa sor bir sıkıntı mı var' dediğini, İsmail'in de Acun'un sırtına dokunmasıyla olayın gerçekleştiğini ve pişman olduklarını söyledi.

Dolmuşa binen şahısların seslerini duymadığını söyleyen Acun ise, kulağı işitmiyor diye hareket yaptığını belirterek, "Birisi omzumdan çekiştirdi. Birisi eliyle kafama bastırdı. Ondan sonra üzerime geldiler ve beni darp ettiler. Sonrasında ben de kendimi korumaya çalıştım. Onlar bana yumruk savurdu. İlk olarak seslendiler. Ben hiçbir şey yapmadım. Zaten hiçbir şey duymuyorum" dedi.

Agit Acun sanıklardan şikayetçi olduğunu dile getirdi

Mahkeme heyeti, sanıklar Ahmet B., Ahmet G. ve Çağrı Can Ç.'nin 1 yıl 10'ar ay hapis cezası ile cezalandırılarak tahliyelerine, hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasına karar verdi. Tutuksuz sanık İsmail K. ise beraat etti.

Mahkemenin kararının ardından davaya müdahil olan Adana Barosu Başkanı Veli Küçük yaptığı açıklamada, "Öldüresiye yapılan saldırının davasının ilk duruşması bugün gerçekleşti. Eksiklikler olmadığı için, tüm sanıklar hazır olduğu için, tanıkla müşteki hazır olduğu için delillerin tamamı toplandı ve mahkeme bugün bir karar verdi. Verilen karar ne yazık ki ödül gibi bir ceza. Toplumumuzun vicdanını rahatlatmayan bir karar. 3 sanık hakkında alt limitten bir miktar uzaklaştırılarak 1 yıl 10'ar ay hapis cezası verildi. Verilen ceza hükmü açıklanmasının ertelenmesine karar verilerek ertelendi. Sanıklardan 1'i hakkında da beraat kararı verilerek tutuklu sanıkların tahliyesine karar verildi" diye konuştu.

Mahkemeye ayrıca Agit Acun'un vekili olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Adana Barosu Başkanı Avukat Veli Küçük ve Aydın Barosu Engelli Hakları Komisyonu katıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Asliye Ceza Mahkemesi Veli Küçük 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar…
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title